Adli bilisim sucu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Adli bilişim suçu nedir?​

Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir (TCK m.243/1). Bu yaptırımlar, bilişim suçunun basit şekli içindir.

Adli bilişim nedir ne iş yapar?​

Adli Bilişim Mühendisi unvanına sahip bireyler meslek hayatlarında çalıştıkları kişiler veya kurumlar için güvenlik programları ve yazılımları oluşturarak çalıştıkları kişi veya kuruma yapılacak siber saldırıları önler. Siber suç saldırılarını önlemek için planlar ve projeler oluşturmak görevleri arasındadır.
Üniversite Sayısı: Adli Bilişim Mühendisliği bölümü toplam 1 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir. 4 Yıllıktır.
Adli Bilişim Mühendisliği önü açık mı?
Adli Bilişim Mühendisliği İş İmkanları Adli bilişim mühendisliği hem ülkemizde hem de yurtdışında önü açık bir bölüm olarak görülmektedir. Bunun en büyük nedeni ise özellikle ülkemizde henüz yeni bir meslek grubu olması.
Adli Bilişim Mühendisliği nerede çalışır?
Adli Bilişim Mühendisliği bölümü mezunlarının çalıştıkları alanlar ise; Bakanlıklar, Emniyet Genel Müdürlükleri, Üniversiteler, Jandarma Komutanlığı, Kamu Kurumları ya da özel sektör, Adli Tıp gibi daha birçok alanda iş bulabilmektedirler.

Adli bilişim Uzmanlığı kac puan?​

Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Adli Bilişim Mühendisliği bölümü 2021 taban puanları en düşük 283,26735, en yüksek 289,54354’dür. Adli Bilişim Mühendisliği bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 299823, en yüksek 281875’dir.

Adli bilişim uzmanı nasıl olunur?​

Adli bilişim uzmanı olmak için, bu konuda çeşitli özel kurumlar ve vakıf üniversiteleri tarafından verilen adli bilişim uzmanlığı eğitimlerine katılmalı, bilgi ve de deneyim sahibi olmalısınız. Aldığınız eğitim ile, adli bilişimci veya diğer bir adı ile adli bilişim uzmanı olmanız mümkün.
Ülkemizde En çok Karşılaşılan Bilişim Suçları Nelerdir? Ülkemizde gerçekleşen en yaygın bilişim suçlarından biri veri hırsızlığıdır. Siber şantaj ve tacizle de sıklıkla karşılaşılmaktadır. Kişinin fiziksel güvenliğine ilişkin bir tehdit oluşturup, baskı unsuru oluşturmak yasa dışıdır ve siber şantaj kapsamına girer.
 
Geri
Üst