Adıyaman Usulü Dövmeç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Adıyaman Tarzı Dövmeç Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg patlıcan
️ yarım kg biber
Yarım kg domates
1 baş sarımsak
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı pul biber
Zeytinyağı yahut ayçiçek yağı

Adıyaman Yordamı Dövmeç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Zerzevatları mesken fırını yahut mahalle fırınına yolluyoruz.
Pişen zerzevatları soyduktan sonra bir bardak yardımı yahut bıçakla yeterlice dövüyoruz.
Dövdüğümüz zerzevatları uygun bir tencere yahut tavaya alıp yağ pul biber sarımsak ve tuzunu ek edip 10 dakika soteliyoruz.
Zevkinize nazaran fırın tepsisine yayıp fırınlayabilirsiniz isterseniz de direk servis edip afiyetle yiyebilirsiniz. afiyet olsun.
 
Geri
Üst