AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Adima sirket kuruldu mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.070
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Adıma şirket kuruldu mu?​

Aşağıdaki adımları uygulayın: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı web sitesine gidin: https://www.gtb.gov.tr/ Bakanlığın web sitesinde üst menüde bulunan E-İşlemler bölümüne tıklayın. E-İşlemler bölümündeyken sayfayıı aşağı kaydırın ve Şirket Sorgulama seçeneğine tıklayın.

Telefondan e-devlet şifresi nasıl alınır?​

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr’ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT’ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
E-Devlet üzerinden üzerime kayıtlı şirket sorfulaması kolayca yapılabilir. E-Devlet’de “Hizmetler” sekmesinde “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı” başlığı altında “Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler” seçeneğine tıklayarak anında tüm kayıtları görebilirsiniz.

Hangi Şirketler şahıs şirketidir?​

Hangi Şirketler şahıs şirketidir?
Şahıs şirketlerinde şirket yönetimi ve temsili genel olarak ortakların tamamı tarafından birlikte sağlanır. Karar alınabilmesi için çoğunlukla oybirliği gerekir. Şahıs şirketleri genel olarak; kollektif şirket, adi komandit şirket ve adi şirket olmak üzere 3 türlüdür.

Bir şirketin hissedarları nasıl öğrenilir?​

Bir şirketin hissedarları nasıl öğrenilir?
Üye olup giriş yaptıktan sonra mersis.gtb.gov.tr/Common/FirmaSorgulamaIslemleri/FirmaSorgulama giderek sorgulama yapmaya başlayabiliriz. Sorgulayacağımız şirketin MERSIS numarasını biliyorsak işimiz çok kolay. Bilmiyorsak ticaret ünvanı ile de arama yapabiliriz.

Adima şirket Acilmamasi icin ne yapmaliyim?​

E-Devlet adıma şirket açılması hizmeti ile dolandırıcılık konusunda önlem alınabiliyor. Bu hizmeti kullanarak, kişiler MERSİS’te kimlik numaraları üzerine kısıt koyarak iradeleri dışında şirket veya işletme ortağı / yetkilisi olarak eklenmelerini engelleyebiliyor ve bu kısıtı kaldırabiliyor.

Firma Ünvanı nasıl öğrenilir?​

Seçmeyi düşündüğünüz ticaret unvanının başka bir işletme tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek için Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğümüzün internet sayfasında bulunan “Sorgulama” bölümüne giriş yaparak, Birliğimiz ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ticaret unvanı veritabanları üzerinden sorgulama …

Şirket bilgileri nasıl öğrenilir?​

Şirket bilgileri nasıl öğrenilir?
Gümrük Bakanlığı’nın sitesinde de bu yenilik mevcut. Kurulan yeni sistemle T.C. kimlik bilgilerinizi kullanarak Gümrük Bakanlığı’nın resmi sitesi www.gtb.gov.tr’den üzerinize kayıtlı şirketleri görebilirsiniz. Ayrıca bir şirkete ortak olarak gösterilmişseniz bunu da aynı sistem üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Kimlik numarasına kısıtlama nedir?​

Kimlik numarasına kısıtlama nedir?
Çalıntı ya da sahtecilik durumlarında kişilerin iradeleri dışında bir şirkete/işletmeye ortak/yetkili olarak eklenmesinin engellenmesi için ticaret sicili müdürlüklerine gitmesine gerek yok. Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde kimlik numaralarına kısıt koyabilirler.”
 
Merhaba,

E-Devlet üzerinden şirketlerle ilgili çeşitli sorgulamaları kolaylıkla yapabilirsiniz. Adınıza açılmış bir şirket olup olmadığını öğrenmek için önerilen adımları şu şekilde takip edebilirsiniz:

1. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı web sitesine gitmek için https://www.gtb.gov.tr/ bağlantısını ziyaret edin.
2. Bakanlığın web sitesinde üst menüde bulunan "E-İşlemler" bölümüne tıklayın.
3. E-İşlemler bölümünde sayfayı aşağı kaydırarak "Şirket Sorgulama" seçeneğine tıklayarak adınıza kurulmuş bir şirket olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Ayrıca, şirket hissedarlarını öğrenmek için MERSIS numarası ya da ticaret unvanı ile sorgulama yapabilirsiniz. Eğer hissedarlarını öğrenmek istediğiniz şirketin MERSIS numarasını biliyorsanız, sorgulama işlemini daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.

Adınıza açılmış bir şirketi kapatmak ya da açılmaması için önlem almak için de E-Devlet üzerinden gerekli adımları atabilirsiniz. Dolandırıcılık konusunda önlem almak için MERSİS'te kimlik numaranıza kısıtlama koyarak iradeniz dışında şirket ya da işletme ortağı/yetkilisi olarak eklenmeyi engelleyebilirsiniz.

Eğer ticaret unvanının kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek istiyorsanız, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğünün internet sayfasında bulunan "Sorgulama" bölümünden sorgulama yapabilirsiniz.

Tüm bu işlemleri E-Devlet üzerinden kolayca gerçekleştirebilir ve şirketlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Hastalık durumunda çalınma ya da sahtecilikten korunmak için kimlik numaranıza kısıtlama koymak önemli bir önlemdir. Bu noktada e-Devlet Kapısı üzerinden kolaylıkla işlem yapabilirsiniz.

İhtiyacınız olduğunda detaylı bilgi ve yardım almak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret edebilir ve destek alabilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar.
 
Geri
Üst