AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Adima kesilmis faturayi nasil bulabilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Adıma kesilmiş faturayı nasıl bulabilirim?​

e-Fatura başvuru sorgulama işlemi, “efatura.gov.tr” adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu web sitesine vergi kimlik numaranız veya TC kimlik numaranız (TCKN) ile giriş yaparak e-fatura sorgulama yapabilirsiniz.

Adıma kesilen faturaları nasıl görebilirim e devlet?​

E-Arşiv Faturalarım’a tıklayın. Açılan ekranda geçmişe dönük bir tarih aralığı belirtin ve Sorgula butonuna tıklayın. Seçmiş olduğunuz tarihler arasında adınıza kesilen faturaların listelendiğini göreceksiniz.
Ücretsiz e-fatura nasıl kesilir?
GIB Portal’a giriş yaptıktan sonra e-Fatura kesmek için modülde e Arşiv Portal’ı seçmelisiniz. Karşınıza çıkacak ekranda e-Belge işlemlerini seçtiğiniz takdirde faturalandırma süreci başlar. Fatura bilgilerini girerek doldurulması gereken kutucuklar eksiksiz şekilde girilmelidir.
E devlet üzerinden fatura nasıl kesilir?
E-fatura nasıl kesilir örnek ile açıklayalım:
- Sisteme giriş yapıldıktan sonra modül seçim ekranından Arşiv Portal bölümüne tıklanır.
- Kullanıcı-mükellef bilgileri kontrol edilir.
- Ekranın solunda yer alan Belge İşlemleri bölümüne tıklanır ve Fatura Oluştur sekmesine geçilir.
- Faturaya ait istenen bilgiler doldurulur.

Ödenmiş elektrik faturalarımı nasıl görebilirim?​

444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilir, daha önceki faturanızın üzerinde bulunan 10 haneli Sözleşme Hesap No ile borç sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Üzerime kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim?​

e-Devlet’e giriş yaparak fatura sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Daha önceleri su faturasını sorgulama işlemlerine izin veren e-Devlet’te bir yenilik daha geldi ve artık İGDAŞ faturaları da sorgulanabiliyor.
E Arşiv fatura nasıl PDF görüntüleme?
Bilgisayarın işletim sistemine göre olan NetBrowserSetup klasör içindeki setup programları çalıştırılır ve kurulur. Yapılan bu tanımlamalar sonunda E-Fatura veya E-Arşiv Faturaları görüntülendiğinde, görüntüleyicide PDF ve E-Posta butonları aktif hale gelir.
E-fatura çıktısı nasıl alınır?
e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-fatura için ne gerekli?​

e-Faturaya geçiş yapmanın belli kanalları vardır. Bunlar; GİB Portal, GİB ile Entegrasyon ve Özel Entegratör üzerinden geçiştir. e-Faturaya başvuracak firmaların Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne başvurarak mali mühür temin etmeleri gerekir. Şayet şahıs firması iseniz e-imza ile de başvuru yapabilmeniz mümkün.

Eski faturalarımı nasıl görebilirim?​

 
Geri
Üst