Adima duzenlenen e Arsiv faturalari nasil goruntulenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
223.902
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Adıma düzenlenen e Arşiv faturaları nasıl görüntülenir?​

e-Arşiv fatura sorgulama işlemini, efatura.gov.tr adresine gidip fatura numarası veya firma adını girerek hızlıca yapabilirsiniz. e-Arşiv fatura sorgulama işlemi sırasında paylaşılmasını istemediğiniz bilgilerin gizli kalmasını sağlayabilirsiniz.
E Arşiv fatura nasıl pdf olur?
1- E-Fatura kök dizini içersinde bulunan GİB Gelen Faturalar açılır. 2- Açılan Listeleme ekranı üzerinde sağ tarafta bulunan “Disket” butonu ile faturalar kaydedilebilir. GİB Gelen Faturalar listeleme ekranı üzerinden birden fazla faturanın PDF formatında bilgisayarınıza kaydedilmesi sağlanır.
E-Arşiv fatura Sorgulama nedir?
e-Arşiv fatura sorgulaması, elinize geçen bir e-arşiv faturanın Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) gönderilen raporda beyan edildiğinden emin olmak için yapılabilir. Satıcı raporu bir sonraki ayın 15’ine dek gönderilmelidir. Dolayısıyla bir önceki ayın faturası ayın 15’inden sonra sorgulanır.

E-arşiv fatura nereden indirilir?​

1) GİB Portal’den Fatura İndirme İnternet tarayıcısına https://portal.efatura.gov.tr/efatura/egiris.jsp adresi yazılarak Gelir İdaresi Başkanlığı Portali’ ne giriş yapılır. Gelen faturaların bulunduğu pencereyi açmak için İşlemler/Fatura İşlemleri/Gelen Kutusu butonuna tıklanır.
E Arşiv fatura ve e fatura arasındaki fark nedir?
E-Fatura yalnızca E-Fatura kullanıcılarına kesilip gönderilebilir. E-Arşiv Fatura ise göndericinin E-Fatura mükellefi, alıcının ise kâğıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılabilen fatura uygulamasıdır. Yani E-Arşiv Fatura, E-Fatura kullanıcısı olmayanlara kesilir ve gönderilir.
E Arşiv fatura ne demek?
e-Arşiv fatura, elektronik fatura uygulaması kapsamı dışında kalan kurum-kişi arasındaki kağıt fatura işlemleri ve saklanmasının elektronik ortama taşındığı fatura türüdür. e-Arşiv faturanın teknik standartları Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca belirlenmiştir.

Fatura ID ne demek?​

Fatura ID numarası 3 haneli birim kod ve sonraki müteselsil numaranın ilk dört hanesi faturanın düzenlendiği yılı kalan dokuz hane ise müteselsil numarayı ifade etmektedir. Özel Entegrasyon ve Entegrasyon yapan mükellefler organizasyon yapıları içinde birden fazla seri kullanabilirler.

Bir mükellefin e-arşiv kapsamında fatura düzenleme yetkisinin olup olmadığını GİB’in ebelge.gib.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz….e-Arşiv faturası sorgularken sorgu ekranına aşağıdaki bilgileri girmelisiniz:
- Satıcının VKN \ TCKN bilgisi.
- Fatura numarası bilgisi.
- Faturadaki tutar bilgisi.
- Sitenin tanımladığı güvenlik kodu.
Faturada yer alan ETTN nedir?
ETTN ifadesinin açılımı “Evrensel Tekil Tanımlama Numarası” olarak bilinmektedir. Bu alanın e-faturalarda bulunma zorunluluğu vardır. Bu numarayı fatura düzenleyen kişi oluşturamaz. İlgili sistem tarafından bu numara kendiliğinden verilir.
E-Arşiv fatura nasıl alınır?
Mali mühür sahibi olunduktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığı’nın GİB aracılığıyla e-Fatura başvuru formu doldurulur. Bu adımın tamamlanmasının ardından, e-Fatura için oluşturmuş olan hesap aktif hale getirilir. Böylece e-Fatura başvuru işlemi bütün aşamalarıyla tamamlanmış olur.

E Arşiv faturası nasıl indirilir?​

ETTN daha önce kullanılmış ne demek?
1163 “GONDERILEN ZARF SISTEMDE DAHA ONCE KAYITLI OLAN BIR FATURAYI ICERMEKTEDIR” durumu aynı fatura numarası ya da ETTN numarası ile daha önce gönderim (yükleme) yapıldığı durumlarda oluşur (farkında olmadan aynı fatura veya ETTN numarası ile ikinci kez gönderim yapmaya çalışıyor olabilirsiniz.
E-Arşiv faturalarımı nereden alabilirim?
 
Geri
Üst