Adım Nedir - Adım Ne Demek - Adım Anlamı

SoruCevap

Yeni Üye
Adım Hakkında Bilgi - Adım Ne Demek - Adım Anlamı

Adım Nedir?

1 . Yürümek için yapılan ayak atışlarının her biri.
2 . Bir ayak atışıyla alınan ve uzunluğu yaklaşık 75 santimetre olan mesafe.
3 . Girişim, hamle.
4 . matematik Bir gösterge ucunun eş olarak ayrılmış yaylardan biri boyunca aldığı yol.
5 . spor Bir yarışın belirli uzaklığı kapsayan bölümlerinden her biri, etap.
6 . spor Ayakta, esas duruşta, bir ayağın türlü yönlerde iki ayak boyu kadar yer değiştirmesi.
7 . teknik İki diş arasındaki aralık.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller
adımını attırmamak
adımını geri atmak
adımlarını açmak
adımlarını seyrekleştirmek
adımlarını sıklaştırmak
adım (veya adımını) atmak
(bir yere) adım (veya adımını) atmamak

Birleşik Sözler
adım adım
adımbaşı
adımsayar
adi adım
hırsız adım
ilk adım
koşar adım
paytak adım
uygun adım
üç adım
kaz adımı

**Adım** kelimesi çok farklı anlamlara sahip bir sözcüktür. İşte bu anlamlardan bazıları:

1. **Yürümek için yapılan ayak atışlarının her biri:** Gündelik hayatta en bilinen anlamı olan adım, yürürken bir ayağın yere basıp kaldırılması işlemidir. Bir adım, yürüme sırasında atılan her bir ayağın hareketini ifade eder.

2. **Bir ayak atışıyla alınan ve genellikle yaklaşık 75 santimetre uzunluğundaki mesafe:** Ölçü birimi olarak kullanıldığında adım, genellikle yürüme sırasında alınan mesafe olarak ifade edilir.

3. **Girişim, hamle:** İlerlemek, bir şeyi yapmaya başlamak anlamında kullanılan bir terimdir. Bu anlamıyla da adım, bir harekete başlama ya da bir planın ilk adımını atma anlamında kullanılabilir.

4. **Matematik:** Bir gösterge ucunun eş olarak ayrılmış yaylardan biri boyunca aldığı yol anlamına gelir. Matematiksel açıdan da önemli bir terimdir.

5. **Spor:** Bir yarışın belirli uzaklığı kapsayan bölümlerinden her biri, etap anlamına gelir. Yarışlarda genellikle belirli bir mesafe kat edilen kısımlar için kullanılır.

6. **Spor:** Ayakta, esas duruşta, bir ayağın türlü yönlerde diğer ayağın iki boyu kadar yer değiştirmesi anlamına gelir. Bu da spor faaliyetlerinde özellikle koşu sporunda önemli bir terimdir.

7. **Teknik:** İki diş arasındaki aralığı ifade eder. Özellikle makina ve teknik alanlarda kullanılan bir terimdir.

Bu kullanımlara ek olarak atasözü, deyim ve birleşik fiiller içinde de adım kelimesi sıkça karşımıza çıkar. Belirttiğiniz örneklerde de farklı kullanımlarına değinilmiş. Günlük hayatta sıkça kullandığımız sözler ve birleşik kelimelerle adım kelimesi geniş bir yelpazede kullanılmaktadır.

Geri