AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Adi Adım Nedir

haberci

Yeni Üye
Normal Adım Ne Demektir
Bayağı Adım Kelimesinin Anlamı
Bayağı adım; Adımda intibak, beraberlik gerektirmeyen ve grup olarak yapılan bir tür yürüyüş türüdür
Komutan emrini verdi: Olağan adım ileri marş*

Normal adım, askeri terim olarak birlikte yürüyüş yaparken adımların eşit bir şekilde ve uyumlu bir biçimde atılması anlamına gelir. Askerlerin disiplinli bir şekilde ve aynı ritimde yürümelerini sağlayan temel adımlardan biridir. Bu adımla askerler düzen içinde ilerler ve amaca daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilirler.

Bayağı adım ise, normal adımdan farklı olarak daha hızlı ve düzensiz yapılan bir yürüyüş şeklidir. Bu adımla birlikte, intibak ya da grup halinde yürüme gerekliliği olmadığı için herkes kendi adımlarını atabilir ve ritim konusunda esneklik sağlanır.

Yukarıdaki örnekteki komutanın verdiği emirde ise "Olağan adım ileri marş" ifadesi, askerlere normal adımla ileriye doğru yürüme emri verildiğini ifade eder. Askerler bu emirle birlikte düzenli bir şekilde ileriye doğru yürüyerek belirli bir hedefe doğru ilerlemeye başlarlar. Bu emir, askerlerin disiplinlerini korumak ve birlikte hareket etmelerini sağlamak amacıyla verilmiş olabilir.

Geri