Adetlerim duzensiz ne yapmaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Adetlerim düzensiz ne yapmalıyım?​

Adet düzensizliklerinin eğer jinekolojik bir problem mevcut değilse çok büyük bir kısmının stres kaynaklı olduğu kesinlikle unutulmamalı ve stresten uzak durulmalıdır. Bunun yanı sıra aşırı tuzlu yiyeceklerden ve kafeinden uzak durmak ve düzenli egzersiz yapmak ta adetin düzene girmesi için yardımcı olacaktır.

Regl dönemi neden düzensiz olur?​

Adet düzeni doğum kontrol yönteminin değiştirilmesi nedeniyle de bozulabilir. Ayrıca adetleri düzenleyen östrojen ve progesteron hormonlarındaki dengesizlik nedeniyle de adet düzeni bozulabilir. Hormonlardaki dengesizliğin ise birçok nedeni vardır. Adet düzensizliği ergenlikte ve menopoza yaklaşırken sık görülür.
14 günde bir adet olmak normal mi?
Adet kanamaları normal şartlarda 21 ile 35 gün arası normal kabul edilmektedir. Her kadında farklılık gösteren bu dönem En erken 21 en geç 35 gün içinde gerçekleşmeli. Aksi durumlarda düzensiz olarak kabul edilmektedir.

Adet dönemi ne zaman düzene girer?​

Genellikle adet döneminin düzene girebilmesi için 1-3 yıl arasında beklemek gerekebilir. Üç yıla kadar olan dönemlerde düzensizlik normal kabul edilmektedir. Adet dönemine erken giren kızlarda daha geç girenlere göre düzene girme süreci daha hızlı olacaktır.

Hangi vitamin eksikliği adet düzensizliği yapar?​

Özellikle D vitamini eksikliğinde adet düzensizliği görülebilir.
Neden 15 günde bir adet olunur?
Çoğunlukla hormonal değişimlerden kaynaklanan adet düzensizliği, menopoz, diyabet, depresyon, sigara kullanımı, dış gebelik, yumurtalık kistleri, yumurta rezervinde yumurta bulunmaması, miyom, polip, rahim ve yumurtalık kanserleri, endometrial hiperplazi olarak tanımlanan rahim duvarının fazla büyümesi gibi pek çok …
Normal bir adet düzeninde bir adetin başlangıcı ile diğer adetin başlangıcına kadar olan süre 21 ile 35 gün arasında olmalıdır. Kanama süresi 2 – 7 gün arasında olması normaldir. Ortalama kan kaybı ise bir adet döneminde 40 ml. civarındadır.
Regl kanamasının ilk günü, son regl döneminin başlangıcı olan tarihtir. Bir adet döneminin ilk günü ile bir sonraki ilk gün arasındaki tipik süre, genç kızlarda 21- 45 gün, yetişkinlerde ise 21- 31 gündür. Ortalama uzunluk 28 gündür.
D vitamini eksikliği adet düzensizliği yapar mi?
Araştırmalar, gebelik döneminde D vitamini eksikliği yaşayan annenin dünyaya getireceği kız çocuklarında gelişim sürecinde ‘hipotalamik fonksiyonun’ bozularak adet düzensizliği ve buna bağlı olarak gebelik potansiyelinin azalması gibi problemlere yol açabildiğini göstermektedir.

Adet düzensizliğinin tedavisi var mı?​

Adet düzensizliğinin hormonal bir dengesizlik nedeniyle ortaya çıktığı tespit edilirse kişiye hormon düzenleyici ilaçlar verilerek adet düzensizliğinin tedavisi yapılır.

Kadın doğum ve jinekoloji aynı mı?​

Ülkemizde jinekologlar hem kadın hastalıkları hem gebelik takibi ve doğum işlemleriyle ilgilenir. Yurtdışında ise pek çok ülkede gebelik ve doğum ile ilgilenen kadın doğum doktorları obstetrisyen olarak adlandırılır. Jinekolog ile kadın doğum doktoru arasında fark yoktur. Her iki tanımlamada aynı anlamdadır.
Adet düzensizliği olan bir kadın hamile kalabilir mi?
Her ay düzenli olarak yumurtlama olmazsa gebelik de planlanan dönemde gerçekleşemez, çok daha geç gerçekleşebilir ya da hiç gerçekleşmeye bilir. Zira adet düzensizliğinin sebebi rahim ağzı ya da içindeki bir miyom, guatr veya süt hormonlarındaki bir bozukluk ise kadın gebe kalamayabilir veya düşük yapabilir.

Adet düzensizliği için ne zaman doktora gidilmeli?​

Kadınlarda 21 günden kısa zamanda 35 günden uzun zamanda meydana gelen adet süreli değerlendirilir. Adet kanamasının normalden fazla ya da az hatta hiç olmadığı zaman mutlaka bir uzmana başvurulması gerekmektedir.

Adet dönemi değişir mi?​

İlk yıllarda adet döngülerinin uzunluğu değişir. İlk 1-2 yıl adet kanamalarının düzensiz olması normaldir. Menarştan sonra üreme organları ve hormonların uyum içinde çalışmasının düzene girmesi zaman alır.
 
Geri
Üst