AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Adet oncesi gerginlige ne iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Adet öncesi gerginliğe ne iyi gelir?​

Düzenli yapılan yürüyüş ya da egzersizlerin, bu sorunun etkilerini azalttığı belirlenmiştir. Spor ya da egzersiz sonrası vücuttaki endorfin seviyesinin artması, rahatlamaya ve gevşemeye neden olacaktır. 3. Günlük ortalama 8 saat uyumak adet öncesi gerginlik sendromunun olumsuz etkilerini azaltmaktadır.
PMS ağrısına ne iyi gelir?
Bu yüzden regl başlamadan 1 hafta önce çay, kola, kahve ve çikolatayı azalt hatta kes. Kullanıyorsan alkol ve sigarayı da tabii. 3- Karnında kramplar başladıysa doktorunun önerdiği ağrı kesiciyi kullanabilir, sıcak duş ve sıcak su torbasıyla sıcak ilişkiler kurabilirsin.
Adet öncesi ilişki isteği artar mı?
Regl dönemi öncesinde kadınlarda cinsel istek değişim göstermektedir. Bu durum her kadında farklı yaşanmaktadır. Bazı kadınlarda regl öncesi cinsel istek artışı görülürken bazı kadınlarda ise bu durumun aksine cinsel istekte azalma görülmektedir.

PMS belirtileri ne zaman başlar?​

Premenstruel Sendrom (PMS) kadınlarda adet öncesi dönemde adetten yaklaşık 1 hafta önce başlayan ruhsal ya da fiziksel bir takım sıkıntılara ve gerginliklere verilen isimdir. Bu belirtiler genellikle adetin başlamasına 1 hafta kala ortaya çıkar ve adet görülmesiyle birlikte sıkıntılar azalır ve birkaç günde kaybolur.
Adet olmadan önce neden sinirli olunur?
Aslında kadınların adet öncesi ve adet sırasında yaşadıkları bu gerginlik tamamen hormonlara bağlıdır. Hormon dengesindeki ufak bir bozukluk, ya da kadınlık hormonu östrojen ve progesteronun düzenli bir şekilde salgılanmaması, hem adet gecikmesine hem de adetlerin zorlanmasına yol açabilir. Bu da gerginlik yaratır.
PMS belirtileri nelerdir?
Adet öncesi gerginlik, yani premenstrüel sendrom ya da kısaca PMS, adet öncesi dönemde kadınlar tarafından yaşanan duygudurum dalgalanmaları, göğüslerde hassasiyet, yemek isteği, yorgunluk, sinirlilik ve depresyon gibi çok çeşitli belirti ve semptomların bütününe verilen isimdir.
Şöyle ki; regl başlangıcında rahme yoğun şekilde prostaglandin gönderildiğinde bunların bir kısmı süzülerek bağırsaklara geçebiliyor. Kasları kasma işlevine bağırsaklarda da devam edince elbette tuvalet ihtiyacına yol açıyorlar.
 
Geri
Üst