AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Adet kanamasi nasil azaltilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Adet kanaması nasıl azaltılır?​

Adet Kanaması Nasıl Kesilir?
- Soğuk kompres. Soğuk kompres kan damarlarını daraltır.
- Karın bölgesinin ısıtılması Karın bölgesindeki sıcaklığın artmasıyla birlikte bölgedeki kan damarları genişler.
- 3. Yağ masajı
- Ağrı kesiciler.
- Doğum kontrol hapları
- 6. Egzersiz.
- 7. Jelatin.

Adet kanaması neden kesilir?​

Geçirilmiş vajinal enfeksiyonlar ya da cerrahilere bağlı olarak rahim içinde yapışıklıklar meydana geliyor. Bu durum adette (regl kanamalarında) azalma ya da hiç adet görememe olarak kendini gösteriyor. Sorunu önemli kılan nokta; doğal yolla hamileliğe engel olması. Zira yapışıklık durumunda, bebek rahme tutunamıyor.
Adet kanaması hangi gün azalır?
Adet kanamasının başladığı ilk gün sancılı geçebilir. 2-5. Gün: Kanama giderek azalır. 6. Gün: Kanama durur, bu arada yumurtalıklarda folikül adı verilen kese içinde bulunan yumurta büyümeye devam eder.

Ara kanama ne zaman tehlikeli?​

Adetten 10 gün sonra yaşanan kanamalarda hemen bir doktora başvurmak gerekir .Bu durumda ilk olarak pelvik muayene ve sonrasında fiziksel muayene uygulanması gereken süreçler arasında yer alır. Teşhis için yapılacak testler ile adetten 10 gün sonra görülen kanama nedenleri belirlenebilir.

Kansızlık adeti nasıl etkiler?​

Asıl önemli sorunun, yaratabileceği kan kaybı ve kansızlık nedeniyle sık adet görme olduğunu söyleyen hekim, “Demir eksikliği kadınların veriminin düşmesinde çok önemli bir faktördür. Miyom, polip ya da yumurtalıklarda bir kitlenin varlığı sık adet görmeyle kendini gösterebilir.
Adetin 3 gün sonra kesilmesi neden olur?
Hormonların üretiminde etkili olan hipofiz bezi ve tiroid bezi bozuklukları adet kanamasının az gelmesinin başlıca nedenlerinden biridir. Tiroid hormonu düşüklüğü, yüksek prolaktin hormonu seviyesi, yüksek insülin seviyesi ve yüksek androjen seviyesi gibi hormon dengesizlikleri adetin az gelmesine neden olabilmektedir.
 
Geri
Üst