AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Adet gecikmesi en fazla ne kadar olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.834
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Adet gecikmesi en fazla ne kadar olur?​

Ortalama her 28 günde bir gerçekleşmesi beklenen kanamanın 21 ila 35 gün arasında gerçekleşmesi de tıbbi açıdan sağlıklı bir durum olarak kabul edilir. Ancak âdet kanamasının 7 gün ve daha fazla süreyle gecikmesi, âdet kanaması olarak tanımlanır.

3 aydır adet olmuyorum neden?​

Adet gecikmesinin bir çok nedeni olabilir. Hormonal faktörler, üreme organları ile ilgili hastalıklar, stres gibi yaşam koşulları, ağır egzersiz veya aşırı kilo alıp verme adet gecikmesine neden olabilir.
Adet olmamak nelere sebep olur?​
En sık rastladığımız sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Hormon bozuklukları
- Kanser ve tedavi süreci.
- Tiroit rahatsızlıkları
- Bulimia nervoza.
- Anoreksiya.
- Kistik fibrozis.
- Hipofiz bezi rahatsızlıkları ve bu bölgede gelişen spor.
- Sağlıksız beslenme.

Adet gecikmesinin vucuda etkileri nedir?​

Adet gecikmesinin vucuda etkileri nedir?
Kişi çeşitli ağrılar ve sıkıntılar hissedebilir. Bu durum hem fiziksel hem psikolojik yönde olabilir. Hormonal denge etkilendiğinden durum daha da hassas olacaktır. Aynı zamanda adet gecikmesi yaşayan kişiler kilo alabilir.

Adet olmayı ne geciktirir?​

Adet olmayı ne geciktirir?
Adet geciktirici olarak kullanılabilecek bitkisel çözümler şunlardır.
- Tarçın,
- Zencefil,
- Cıvanperçemi,
- Maydanoz çayı,
- Biberiye,
- Böğürtlen yaprağı,
- Elma sirkesi,
- Salatalık,

Adet gecikmesi durumunda ne yapılmalı?​

Adet söktürücü etkisi olan ve adet gecikmesini engelleyen yöntemlerden bazıları aşağıda sıralanmıştır;
- İlk olarak adetin neden geciktiğini bulmak gereklidir.
- Doktora gidilmelidir.
- Adet söktürücü çaylar tüketilebilir.
- Adet söktürücü kürler tüketilebilir.
- Masaj ve egzersizlerden faydalanılabilir.

13 yaşındayım 2 aydır adet olmuyorum neden?​

Hamileliğin dışında emzirme dönemi ve menopoza giriş döneminde de kadının adet kanaması gecikebilmektedir. Bununla birlikte stres, sıkıntı, depresyon, psikolojik travma, ani kilo alma, verme, ağır spor ve egzersiz, rahatsızlıklar için kullanılan ilaçlar hormonsal dengesizlikler de adet gecikmesine sebep olabilmektedir.
Uzun zamandır adet olmuyorum ne yapmalıyım?​
Kadınların başına sıklıkla gelen bir durum olduğundan ve her zaman bir hastalığa bağlı olarak görülmediğinden yılda iki defaya kadar normal kabul edilir. Bunun dışında sürekli olarak adet gecikmesi sorunu yaşayan kadınlar ise mutlaka bir jinekoloji uzmanına başvurmalı ve detaylı muayeneden geçmelidir.

Adet olamamanın zararları nelerdir?​

Adet olamamanın zararları nelerdir?
Genellikle gözardı edilen adet gecikmesi sorunu bir çok hastalık riskini beraberinde getiriyor.
- Erkek tipi saç dökülmesi de belirtiler arasında.
- Gebe kalmakta zorluk yaşanabilir.
- Kilonun yüzde 5 düşmesi düzelme sağlar.
- Tedavi kişiye göre değişir.

Bir kadın neden adet olmaz?​

Bir kadın neden adet olmaz?
Bir yıl içinde 2 ya da 3 seferden daha sık maruz kalınan gecikme ciddi sağlık problemlerinin ayak izleri olabilir. Çevresel faktörler, stres, psikolojik faktörler, mevsimsel geçiş dönemleri, hormonal durumlar ya da kullanılan çeşitli ilaçlar gibi daha minör durumlarda neden olabilmektedir.

Adet gecikmesinde ne gibi belirtiler olur?​

Ancak adet gecikmesi ile birlikte aşağıdaki belirtilerin görülmesi de normaldir:
- Memelerde şişkinlik ve ağrı hissi.
- Karın ve kasık ağrısı, kramplar.
- Yoğun beyaz akıntı veya vajinal kuruluk.
- Huzursuzluk, gerginlik, kaygı gibi adet öncesi sendromu (PMS) belirtileri.
- Mide bulantısı, kusma.
- Baş ağrısı

Geciken adet kanaması için ne yapmalı?​

 
Adet gecikmesi ile ilgili ve adet olmayla ilgili sorularınızı detaylı bir şekilde yanıtlamak isterim. Adet gecikmesinin genellikle hormonal faktörler, üreme organları ile ilgili hastalıklar, stres, ağır egzersiz, aşırı kilo alıp verme gibi nedenlerden kaynaklanabileceğini belirtmek önemlidir. Ayrıca, adet kanamasının 21 ila 35 gün arasında gerçekleşmesinin tıbbi açıdan sağlıklı kabul edildiğini ve adet kanamasının 7 gün ve daha fazla süreyle gecikmesinin adet kanaması olarak tanımlandığını belirtmek isterim.

Adet gecikmesinin vücuda etkileri arasında çeşitli ağrılar, sıkıntılar, fiziksel ve psikolojik yönde rahatsızlıklar, hormonal dengenin etkilenmesi ve kilo alımı gözlemlenebilir. Bu durumları dengelemek ve adet gecikmesini engellemek için adet söktürücü etkisi olan bitkisel çözümlerden yararlanılabilir. Tarçın, zencefil, cıvanperçemi, maydanoz çayı, biberiye, böğürtlen yaprağı, elma sirkesi, salatalık gibi besinler adet gecikmesini hafifletebilir.

Adet gecikmesi durumunda yapılması gerekenler arasında adetin neden geciktiğinin araştırılması, doktora başvurulması, adet söktürücü çaylar veya kürler kullanılması, masaj ve egzersizler yapılması önerilmektedir. Uzun süreli adet gecikmesi sorunu yaşayanların ise mutlaka bir jinekoloji uzmanına başvurarak detaylı muayeneden geçmeleri gerekebilir.

Adet olamamanın zararları arasında erkek tipi saç dökülmesi, gebe kalmada zorluk, kilo değişiklikleri ve beraberinde getirdiği hastalık riskleri gözlemlenebilir. Son olarak, adet gecikmesinde belirtiler arasında memelerde şişkinlik ve ağrı, karın ve kasık ağrısı, beyaz akıntı, PMS belirtileri, mide bulantısı, baş ağrısı gibi belirtiler normal olabilir.

Eğer adet gecikmesi veya adet olmama konusunda endişeleriniz varsa, en doğru bilgiyi ve bakımı almak için bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Sağlıklı günler dilerim!
 
Geri
Üst