AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AdBlue nasil ilave edilir?

Editör

Yeni Üye

AdBlue nasıl ilave edilir?​

Aracınıza AdBlue Doldurma Adımları
- Adım 1: AdBlue tankınızı bulun. AdBlue tankının bulunduğu en yaygın yer dizel depo kapağının hemen yanıdır.
- Adım 2: Huniyi AdBlue kabınıza ekleyin.
- Adım: AdBlue miktarını belirleyin.
- Adım 4: Ellerinizi yıkayın ve dökülenleri silin.

AdBlue nedir nasıl eklenir?​

AdBlue nedir nasıl eklenir?
SCR’ye gelen zararlı NOx gazlarının egzoz vasıtasıyla havaya karışmasından önce bu gazlara AdBlue sıvısı püskürtülüyor. Burada NOx gazları ile AdBlue sıvısı tepkimeye girerek saf azot ve su oluşturuyor. Bu şekilde asit yağmurlarına ve bitki örtüsünün yok olmasına sebep olan NOx gazının salınımı minimize edilmiş oluyor.

1 depo AdBlue ne kadar gider?​

1 depo AdBlue ne kadar gider?
Aracınızı genel bakım için servise verdiğinizde AdBlue tankı da dolduruluyor ve bir AdBlue tankı ile 10 bin ila 15 bin km arasında yolculuk yapabiliyorsunuz.

AdBlue ne zaman devreye girer?​

Sistemin en önemli bileşeni olan AdBlue sıvısı ise periyodik olarak doldurulması gereken bir sarf malzemedir. Bu sıvı olmadan sistem çalışamaz ve bu nedenle de araç bilgisayarı sıvının bitmesine 2.000-2.500km kala sürücüyü uyarmaya başlar.

AdBlue ilave edin ne demek?​

AdBlue ilave edin ne demek?
AdBlue, dizel yakıtlı ağır hizmet taşıtlarının oluşturduğu NOx emisyonunu kimyasal olarak azaltmakta kullanılan, toksik olmayan, su berraklığında, ürenin deiyonize su içerisinde %32,5 oranındaki çözeltisidir.

AdBlue ışığı yandıktan sonra kaç km gider?​

AdBlue ışığı yandıktan sonra kaç km gider?
Yaklaşık 20.000 kilometre menzil sunar.
AdBlue olmadan araç nasıl çalışır?​
Eğer Adblue tankı boşalırsa, Aracın yakıt püskürtme sistemi otomatik olarak yakıt püskürtmeyi azaltır ve araç çekişten düşer. İzin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür. Filtrelerden sıvı geçişi sağlanmadığı için filtreler kurur ve büzüşür.

AdBlue içinde ne var?​

AdBlue içinde ne var?
Dizel motorlu araçların emisyon değerlerini düşürmek için kullanılan Adblue, %32,5 oranında temizlenmiş üre ile %67,5 oranında saf sudan oluşur. Seçici katalitik indirgeme sistemi yani SCR sistemine sahip olan araçlarda kullanılan bu emisyon sıvısı, egzoz gazında bulunan azot oksitin azaltılmasını sağlar.

AdBlue biterse kaç km gider?​

AdBlue biterse kaç km gider?

AdBlue bitince ne kadar gider?​

Adblue tankının dolması durumunda aracınız ile 10 bin ila 15 bin km arasında yolculuk yapmak mümkündür. Ortalama olan bu kilometre her marka için farklılık gösterebilir. Eğer Adblue tankı boşalırsa, Aracın yakıt püskürtme sistemi otomatik olarak yakıt püskürtmeyi azaltır ve araç çekişten düşer.

AdBlue ikaz ışığı yandıktan sonra kaç km gider?​

AdBlue ikaz ışığı yandıktan sonra kaç km gider?

AdBlue biterse araç çalışır mı?​

AdBlue biterse araç çalışır mı?
Filtrelerden sıvı geçişi sağlanmadığı için filtreler kurur ve büzüşür. Bu aracınız için maliyetli olacaktır. Adblue tamamen bittiğinde ise ise araç sisteme zarar vermemek için aracınız stop eder ve çalışmaz.

AdBlue Işığı yandıktan sonra kaç km gider?​

Avrupa standartlarına göre bir aracın yakıt ışığı yandıktan sonra en az 80 km yol gitmesi gereklidir…

EGEA AdBlue ışık yandıktan sonra kaç km gider?​

EGEA AdBlue ışık yandıktan sonra kaç km gider?

EGEA AdBlue biterse ne olur?​

EGEA AdBlue biterse ne olur?

AdBlue tankınıza nasıl ilave edebileceğinizi anlatan adımlara geçelim:

1. Adım: Öncelikle AdBlue tankınızı bulun. Genellikle dizel depo kapağının hemen yanında bulunur.
2. Adım: AdBlue kabınıza huniyi yerleştirin.
3. Adım: Belirtilen AdBlue miktarını dikkate alarak kabınıza dökün.
4. Adım: İşlem sonrasında ellerinizi yıkayın ve dökülenleri silin. Bu işlemleri titizlikle yaparak AdBlue sıvısını aracınıza ekleyebilirsiniz.

AdBlue nedir ve nasıl eklenir konusuna gelirsek, AdBlue dizel araçlarda SCR sistemine entegre edilen bir sıvıdır. SCR, zararlı NOx gazlarının azaltılmasına yardımcı olur. AdBlue sıvısı, egzozdan çıkan gazlarla tepkimeye girerek zararlı bileşenleri azaltır ve daha temiz bir egzoz salınımı sağlar.

Bir depo AdBlue ile ne kadar yol gidebileceğiniz konusunda ise genellikle 10 bin ila 15 bin km arası yol yapabilirsiniz. Ancak bu değer araç modeline, sürüş koşullarına ve kullanım alışkanlıklarına göre değişiklik gösterebilir.

AdBlue sisteminin devreye girmesi ve sıvı eklenmesi konusunda, aracınızın bilgisayarı genellikle sıvı seviyesinin düşmesine 2.000-2.500 km kala sizi uyaracaktır. Bu uyarıyı dikkate alarak AdBlue sıvısını eklemelisiniz.

AdBlue içeriği genellikle %32,5 oranında temizlenmiş üre ve %67,5 oranında saf su içerir. Bu karışım, SCR sistemi sayesinde azot oksit emisyonlarını azaltarak çevreye daha az zarar veren bir egzoz gazı salınımı sağlar.

AdBlue tankınızın boşalması durumunda aracınızın yakıt püskürtme sistemi otomatik olarak yakıt püskürtmeyi azaltacak ve aracınızın performansı düşecektir. Bu durum, filtrelerin kurumasına ve hasar görmesine neden olabilir. Dolayısıyla, AdBlue sıvısının düzenli olarak kontrol edilmesi ve eklenmesi büyük önem taşır.

AdBlue ışığı yandıktan sonra ortalama olarak aracınızın yaklaşık 20.000 km mesafe kat edebileceği tahmin edilir. Ancak her araç modelinde farklılık gösterebilir, bu nedenle sıvı seviyesini zamanında kontrol etmek önemlidir.

Geri