AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aday Ogretmenlik suresi ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Aday Öğretmenlik süresi ne kadar?​

Sözleşmeli olarak atanan aday öğretmenlere Yetiştirme Programı (654 saat) uygulanacaktır. Sözleşmeli olarak atanan ve özel öğretim kurumlarında adaylığı kaldırılan aday öğretmenlere Uyum Programı (312 saat) uygulanacaktır. Öğretmen Performans Değerlendirme Formu MEBBİS üzerinden doldurulur.

Aday öğretmen ayda kaç kitap okuyacak?​

6. Aday öğretmen ayda bir kitap okuyup; FORM-5’i doldurur 7. Aday öğretmen ayda iki filim izleyip; FORM-6’i doldurur 8. İl Koordinatörünce belirtilen Okul Dışı Faaliyetleri yerine getirerek, FORM-7’yi doldurur. Toplam 90 Saat planlanmıştır.

Aday öğretmenler formları ne zaman ve nasıl dolduracak?​

Aday öğretmenler formları ne zaman ve nasıl dolduracak?
FORM-4A; DANIŞMAN ÖĞRETMEN TARAFINDAN 7.HAFTADAN İTİBAREN DOLDURULACAKTIR. ADAY ÖĞRETMİNİN DERS İÇİ UYGULAMA YAPTIĞI ZAMANDA (ADAY ÖĞRETMEN DERS ANLATIRKEN) DOLACAKTIR. ADAY ÖĞRETMEN 7.HAFTA İTİBARİYLE HAFTADA 3 GÜN GÜNDE 3 SAAT TOPLAMDA HAFTADA 9 SAAT DERS ANLATACAK OLUP HER DERS SAATİ İÇİN AYRI AYRI DOLDURUCAKTIR.

Aday öğretmen nasıl değerlendirilecek?​

Yazılı ve sözlü sınavların her biri 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması aday öğretmenin başarı puanını oluşturur. Başarı puanı altmış ve üzerinde olan aday öğretmenler başarılı sayılır.

Aday öğretmen seminerleri ne kadar sürer?​

Aday öğretmenler; sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamalardan sonra, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Uzaktan Eğitim Seminerine (160 saat) katılırlar.

Adaylık semineri ne kadar sürer?​

Adaylık semineri ne kadar sürer?
414 SAAT GEÇİRECEK: Toplam 24 hafta üzerinden programlanan eğitim; danışman eşliğinde sınıf içi, sınıf ve okul dışı faaliyet 14 hafta sürecek, bu da 414 saate denk geliyor. Seminer ve kurs türü çalışmalar ise 10 hafta (50 gün-300 saat) olacak. Aday öğretmenler, toplamda 714 saatlik bir yetiştirme sürecinden geçecek.
Aday öğretmen dosyasında neler var?​
Aday Öğretmen Dosyasında Bulunması Gerekenler
- Türk Bayrağı indir.
- İstiklal Marşı indir.
- Atatürk Portresi indir.
- Aday Öğretmen Formları
- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu indir.
- 1739 Sayılı Devlet Memurları Kanunu indir.
- 2023 Vizyon Belgesi indir.
Aday öğretmen Semineri kaç hafta?​
Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Uzaktan Eğitim Semineri 160 saatlik tek paketden oluşan zorunlu seminerdir.

Aday öğretmen dosyasında neler olmalı?​

Aday öğretmen dosyasında neler olmalı?

Aday öğretmen ne demek?​

eğitim fakültesi’nden mezun olup, kamu personeli seçme sınavı’nı geçen bir öğretmenin atandıktan sonraki bir yıllık stajerlik döneminde adlandırıldığı isimdir. 2009 yılında meb kadrolarında göreve başlamama rağmen 2012 yılında hala beni de kapsayan öğretmenlik tipidir. …

Aday öğretmenin hakları nelerdir?​

Aday öğretmenler de asil olanlar gibi sendikalara üye olabilirler. Aday öğretmenler de Milli Eğitimin düzenlediği mahalli ve merkezi tüm seminer ve kurslara katılabilir ve bunlar için harcırah alabilir. Aday öğretmenler de ek derslere girebilir ve ek ders ücretlerini tam olarak alabilirler.

Aday öğretmene sınıf verilir mi?​

Aday öğretmene sınıf verilir mi?
(2) Aday öğretmenler, Yetiştirme Programı kapsamında sınıf içi, okul içi ve okul dışı faaliyetleri gerçekleştirir ve hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılırlar. (3) Aday öğretmenlere yetiştirme sürecinde bağımsız olarak ders ve nöbet görevi verilemez.

Aday öğretmenlik süresi ve uygulamaları hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Sözleşmeli olarak atanan aday öğretmenlere Yetiştirme Programı ve Uyum Programı uygulanmaktadır. Aday öğretmenler belirli programlar ve seminerlerle yetiştirilmekte ve performansları değerlendirilmektedir. Aday öğretmenlerin her ay bir kitap okumaları, iki film izlemeleri ve belirli faaliyetleri yerine getirmeleri beklenmektedir.

Aday öğretmenlerin performansları, yazılı ve sözlü sınavlar ile değerlendirilmektedir. Başarı puanı 60 ve üzeri olanlar başarılı kabul edilmektedir. Aday öğretmenlerin eğitim sürecinde Danışman Öğretmen tarafından doldurulacak formlar bulunmaktadır. Bunların yanı sıra, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Uzaktan Eğitim Seminerine katılımları da sağlanmaktadır.

Aday öğretmenlik süreci 24 haftadan oluşmakta olup, eğitimler danışman eşliğinde sınıf içi, sınıf ve okul dışı faaliyetlerle şekillenmektedir. Aday öğretmen dosyasında çeşitli belgelerin bulunması gerekmektedir. Aday öğretmenlerin hakları ise asil öğretmenlerin haklarıyla benzerlik göstermektedir. Aday öğretmenlere ek dersler ve hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılma gibi olanaklar sunulmaktadır.

Aday öğretmenlere sınıf içi, okul içi ve okul dışı faaliyetlerde görevler verilmekte ancak bağımsız olarak ders ve nöbet görevi verilememektedir. Bu sayede aday öğretmenler yetiştirme sürecinde deneyim kazanarak öğretmenlik mesleğine daha hazırlıklı bir şekilde adım atmaktadır.

Geri