Aday ogretmen kac hafta form dolduracak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Aday öğretmen kaç hafta form dolduracak?​

( 30 Hafta – Adaylık eğitimini kapsayan tüm faaliyet saatleri tamamlanarak hazırlanır. ) 7. Seminer özetleri (Müfettişe sunulmak üzere özetlenmiştir.)

Aday öğretmen form doldurmaya ne zaman başlar?​

Göreve başlanan haftadan sonra ki, İlk Pazartesinden itibaren geçerli olmak üzere; Okul Müdürü ve Danışman Öğretmen tarafından haftalık olarak FORM-1 doldurulur.”
Form 4 b kaç tane doldurulacak?
DEĞERLENDİRME FORMU (FORM 4B) Formdan her dönemin sonunda birer adet doldurulup bir örneği danışman öğretmene bir örneği dosyasına konacaktır.

Okul içi gözlem ve uygulamalar kaç saat?​

Yetiştirme sürecinde aday öğretmenler, çalışma programı çerçevesinde haftada 2 (iki) saat ‘ders izleme’ uygulaması, haftada 4 (dört) saat ise ‘okul içi gözlem ve uygulamalar’ yapacaktır.

Aday öğretmenlik ne zaman kalkar?​

Aday öğretmenlik süresi sonunda sınava girmeye hak kazanamayanlar ile üst üste iki defa sınavda başarılı olamayanlar aday öğretmen unvanını kaybeder ve memuriyetle ilişiği kesilir.
Aday öğretmenlik süresi en fazla kaç yıl?
MADDE 5- (1) Aday öğretmenlerin adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz. Bu süreçte aday öğretmenler, eğitim ve uygulama görevlerinden oluşan Yetiştirme Programına tabi tutulur. (2) Yetiştirme Programı, Eğitim Kurulu Kararıyla belirlenir.

Aday öğretmen dosyası diğer faaliyetler kısmına ne yazılır?​

Form 2 aday öğretmenlerin kendisi tarafından DOLDURULUR! Yapılan faaliyetler plana işlenip saat olarak belirtilmelidir. Ayrıca forma ders dışı faaliyetler( kitap, film, sosyal etkinlik vb.) de eklenmelidir.

Aday öğretmen performans değerlendirme nasıl yapılır?​

İlk değerlendirme ilk dönem 60 iş günü sonrasında danışman öğretmen ve okul müdürü tarafından MEBBİS üzerinden yapılır. İkinci değerlendirme ikinci dönem 60 iş günü sonrasında danışman öğretmen ve okul müdürü tarafından MEBBİS üzerinden yapılır.
Aday öğretmen 2 değerlendirme ne zaman yapılır?

Danışman öğretmen en az kaç yıllık olmalı?​

MADDE 10-(1) Danışman öğretmenin, aday öğretmenlerin yetiştirme sürecinde görevlendirildikleri eğitim kurumu müdürünce, adaylık dâhilen az on yıl hizmet süresine sahip öğretmenler arasından ulusal veya uluslararası projelerde koordinatör, danışman veya katılımcı öğretmen olarak görev almış olan, sosyal ve kültürel …

Okul içi gözlem ne yazılır?​

Kurumda tertip, düzen, temizlik ve disiplin ile ilgili görevleri hakkında bilgi edinir. Kurum içi işleyiş hakkında gelen yazılar, mailler, personel ya da kurumdan yazılan yazılarla ilgili iş ve işlemleri gözlemler. Personelin iş bölümü ve izleme, rehberlik ve denetim görevi hakkında bilgi edinir.
Aday öğretmen yetiştirme programı kaç saat?
1. Aday öğretmenler; sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamalardan sonra, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Uzaktan Eğitim Seminerine (160 saat) katılırlar. 2. Hizmetiçi eğitim faaliyeti uzaktan eğitim yoluyla merkezi olarak yapılır.

Aday öğretmen sınavı kalkacak mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından asli öğretmenliğe geçiş için her sene sınav yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı, TBMM Genel Kurulunda, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin kabul edilmesiyle kalkıyor.

Aday öğretmen kaç yıl memur olamaz?​

Söz konusu Yönetmeliğin “Memuriyete alınmama” başlıklı 25’inci maddesinde ise; “Temel Eğitim hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olan ve bu sebeple görevlerine son verilen aday memurlar üç yıl süreyle Devlet memurluğuna alınmazlar.
Öğretmenlerin adaylık süresi ne kadar?
Artık ilkokul öğret- menlerinin adaylık işlemleri 1702 sayılı yasaya göre değil, 4357 sayılı yasanın 2. maddesine göre yürütülecekti. Bu madde, ilkokul öğretmenliğine yeni atananlar için bir yıldan üç yıla uzanan bir adaylık süresi belirlemişti.

Geri