AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aday ogretmen kac gunde degerlendirilir?

Editör

Yeni Üye

Aday öğretmen kaç günde değerlendirilir?​

Aday öğretmenler, görev yaptığı eğitim kurumunda ve eğitim ortamında bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-3 Performans Değerlendirme Formu üzerinden, göreve başladığı ilk dönemde bir, takip eden dönemde ise iki defa olmak üzere, değerlendiriciler tarafından toplamda üç defa değerlendirilir.

Aday öğretmen kaç gün çalışmalı?​

Sözleşmeli olarak atanan aday öğretmenlere Yetiştirme Programı (654 saat) uygulanacaktır. Sözleşmeli olarak atanan ve özel öğretim kurumlarında adaylığı kaldırılan aday öğretmenlere Uyum Programı (312 saat) uygulanacaktır. Öğretmen Performans Değerlendirme Formu MEBBİS üzerinden doldurulur.

Aday öğretmen müfettiş değerlendirmesi ne zaman yapılır?​

Aday öğretmen müfettiş değerlendirmesi ne zaman yapılır?
Performans değerlendirilmesi, bir dönemde en az altmış iş günü fiilen öğretmenlik görevi yapan aday öğretmenler hakkında uygulanır. Danışman Öğretmenin kendi MEBBİS’inden değerlendirme yapması için otomatik olarak 60 gün hesaplanmaktadır. 60 günden önce değerlendirme yapılmasına MEBBİS izin vermemektedir.

Aday öğretmen haftada kaç saat ders izler?​

Aday öğretmen, haftada 2 (iki)saat toplamda 54 ders izlemesi yapar. Aday öğretmen atandığı okulda göreve başladığı andan itibaren dersine girer. Danışman öğretmen gözlemlediği dersle ilgili gözlem formlarını doldurur ve ders sonunda aday öğretmenle işlenen dersin değerlendirmesini yapar.

Aday öğretmen ne kadar sürer?​

temel eğitim ve hazırlayıcı eğitimleri alıp sınavlarını da geçtikten sonra uygulama olarak idari amiriniz yani müdürünüzün vereceği puan ile asaletiniz tastik olunur. göreve başlangıçtan itibaren 1 sene sürer. 1 seneden az 2 seneden fazla olamaz.

Aday öğretmene göreve başladığı ilk dönemde kaç tane performans değerlendirmesi yapılır?​

Aday öğretmene göreve başladığı ilk dönemde kaç tane performans değerlendirmesi yapılır?
Aday Öğretmen Performans Değerlendirmesi. Aday öğretmenler, görev yaptığı eğitim kurumunda Ek-3 Performans Değerlendirme Formu üzerinden, göreve başladığı ilk dönemde bir, takip eden dönemde ise iki defa olmak üzere, değerlendiriciler tarafından toplamda üç defa değerlendirilir.
Aday öğretmen ders izleme kaç saat?​
Yetiştirme sürecinde aday öğretmenler, çalışma programı çerçevesinde haftada 2 (iki) saat ‘ders izleme’ uygulaması, haftada 4 (dört) saat ise ‘okul içi gözlem ve uygulamalar’ yapacaktır.
Aday öğretmen 3 değerlendirme ne zaman yapılır?​
12. Oniki ayın sonunda Danışman Öğretmen, Okul Müdürü, Maarif Müfettişi veya Şube Müdürü tarafından MEBBİS üzerinden ÜÇÜNCÜ DEĞERLENDİRME yapılır.

Aday memur başarısız olursa kaç yıl memur olamaz?​

Aday memur başarısız olursa kaç yıl memur olamaz?
Madde 25 – Temel Eğitim hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olan ve bu sebeple görevlerine son verilen aday memurlar üç yıl süreyle Devlet memurluğuna alınmazlar.

Aday öğretmenler, göreve başladığı ilk dönemde bir, takip eden dönemde ise iki defa olmak üzere, toplamda üç defa performans değerlendirilir. Bu değerlendirme Ek-3 Performans Değerlendirme Formu üzerinden gerçekleştirilir. Ayrıca performans değerlendirilmesi, bir dönemde en az altmış iş günü fiilen öğretmenlik görevi yapan aday öğretmenler hakkında uygulanır. Danışman Öğretmenin kendi MEBBİS sisteminden değerlendirme yapması için otomatik olarak 60 gün hesaplanmaktadır ve 60 günden önce değerlendirme yapılmasına izin verilmemektedir.

Aday öğretmenler, sözleşmeli olarak atandıklarında Yetiştirme Programı (654 saat) veya özel öğretim kurumlarında atandıklarında Uyum Programı (312 saat) uygularlar. Haftada 2 saat ders izlerler ve toplamda 54 ders izlemesi yaparlar. Ayrıca haftada 4 saat okul içi gözlem ve uygulamalar yaparlar.

Aday öğretmenler, göreve başladığı ilk dönemde bir, takip eden dönemde ise iki defa olmak üzere, toplamda üç defa performans değerlendirilir. Bu süreç, Danışman Öğretmen, Okul Müdürü, Maarif Müfettişi veya Şube Müdürü tarafından MEBBİS üzerinden belirlenen zamanlarda gerçekleştirilir.

Aday öğretmenlerin asalet süreci ise temel eğitim ve hazırlayıcı eğitimleri aldıktan sonra sınavları geçmeleri ve idari amirleri tarafından verilen puan ile değerlendirilmesiyle tamamlanır. Aday öğretmenlik görevi genellikle göreve başlangıçtan itibaren 1 sene sürer ve bu süreçte aday öğretmenlerin performansı ve eğitim süreçlerinin başarılı olması gerekmektedir.

Son olarak, başarısız olan aday memurlar, temel eğitim, hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinde başarısız olmaları durumunda üç yıl süreyle devlet memurluğuna alınmazlar. Bu süre zarfında yeniden aday memur olarak atanmaları mümkün olmaz.

Geri