Adana’da akılalmaz olay: “Seni sevmiyorum” diyen eniştesine kurşun yağdırdı!

haberci

Yeni Üye
630

Olay, 2 Şubat'ta Seyhan ilçesi Küçükdikili Koza Mahallesi'nde meydana geldi. Şeyhmus Başçı, kendisine, "Seni sevmiyorum, evime gelme" diyen ve bu nedenle husumet beslediği eniştesi Murat E.'nin bakkal dükkanına gitti.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

Adana'da gerçekleşen bu trajik olay son derece üzücü. Şeyhmus Başçı'nın, eniştesi Murat E. tarafından "Seni sevmiyorum, evime gelme" şeklinde bir sözle karşılaşması ve bunun sonucunda yaşanan silahlı saldırı gerçekten akıl almaz. Bu tür şiddet olaylarının yaşanmaması için toplum olarak daha duyarlı olmalı ve iletişim yolunu seçmeliyiz.

Olayın 2 Şubat'ta meydana gelmesi, insanların olası çatışma durumlarında nasıl kontrolsüz bir şekilde davranabildiklerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu tarz durumlarda öfke ve kızgınlık yerine daha sakin bir şekilde konuşarak sorunların çözümüne odaklanmak çok daha önemli.

Umuyorum ki benzer olaylar yaşanmadan, toplum olarak daha hoşgörülü, anlayışlı ve şiddetten uzak bir ortamda bir arada yaşama kültürümüzü sürdürebiliriz. Bu tür acı olayların tekrarlanmaması için daha fazla çaba harcamalı ve öfkeyle değil, anlayışla yaklaşmalıyız.

Geri