Adana Usülü Gözleme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Adana Usülü Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Patatesli harç için:
3 orta boy patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber,bir tutam maydanoz
Peynirli harç için:
150 gram beyaz peynir(ben ezine kullandım)
Yarım adet soğan(ben kırmızı tercih ederim)
Bir tutam maydanoz
Hamur için:
5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur toparlamak için az miktarda su

Adana Usülü Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açalım.
Bir bardak sütü ılıtıp maya ile bekletip,unun ortasına dökelim.
Tuzu da ilave edip hamuru yoğuralım.
Kıvam alan hamurun üzerini örtüp 45 dakika mayalandıralım.
Bu esnada harçlarımız hazırlayabiliriz.
Patateslerin kabuğunu soyup haşlayalım.
Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ekleyip tavada pembeleşene kadar kavuralım.
Salçasını ekleyelim.
Haşlanan patatesleri rendeleyip soğanlı karışıma ekleyelim.
Baharatları en son maydanozu ekleyip altını kapatalım.
Peynirli harç ise,soğan çiğden olacak,peyniri rendeleyip maydanozunu ekleyip karıştırın.
Mayalanan hamurun havasını alıp rulo haline getirelim.
Mandalina kadar bezeler(bi tık küçük de olabilir)yapıp unlayıp üstüne temiz bi havlu atalım ki kurumasınlar.
Artık oklava kullanabiliriz,bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp,hamurun yarısı harçla bezeyelim.
Diğer tarafı üstüne atıp parmakla yapıştıralım.
Fazla gelen kısımları çay tabağı ya da mantı kesme aleti ile keselim.
Isınan tavada (ben gril makinamda çift taraflı yaptım daha pratik oldu) arkalı önlü pişirelim.
Dilerseniz üzerine tereyağ sürebilirsiniz. Mis gibi gözlemeler ve taze demlenmiş çay ️ afiyet olsun.
Adana Usülü Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst