- Konu Yazar
- #1
Adana Usulü Acılı Ekşili Dolma Tarifi İçin Malzemeler
4 adet patlıcan
4 adet patates
5 adet domates
1 kg dolmalık biber
İç harcı için;
Yarım kilogram pirinç
2 tane büyük domates rendesi
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yaklaşık üç yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı zeytin yağ
Yarım kesilmiş limon suyu
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
1 çay bardağı su
Tuz ,pulbiber
Yarım kesilmiş limon ve nane
Adana Usulü Acılı Ekşili Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızın için oyup tuzlu suda bekletiyoruz.
Daha sonra patateslerimizi de aynı şekilde suda bekletiyoruz.
Biberlerimizi de hazırlayıp iç harcını hazırlamaya geçiyoruz .
İç harcı içinde bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştırıyoruz.
Benim verdiğim ölçülerin dışında damak zevkinize bağlı olarak değiştirebilirsiniz.
Daha sonra doldurma işlemine geçiyoruz.
Hepsini doldurup üzerlerine domates ile kapatıyoruz.
Yaklaşık 2.5 su bardağı kaynamış suyu ilave edip üstüne bir kapak kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve yarım saat bu şekilde pişmesini bekliyoruz.
Diğer yandan da sosunu hazırlıyoruz.
Tavaya yağı salçayı koyup bir taşım kaynattıktan sonra sarımsak ve nanesini koyup limonunu sıkıp kaynatıp ocağı kapatıyoruz .
Daha sonra pişen dolmamızı sosla birleştirip 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Adana Usulü Acılı Ekşili Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet patlıcan
4 adet patates
5 adet domates
1 kg dolmalık biber
İç harcı için;
Yarım kilogram pirinç
2 tane büyük domates rendesi
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yaklaşık üç yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı zeytin yağ
Yarım kesilmiş limon suyu
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
1 çay bardağı su
Tuz ,pulbiber
Yarım kesilmiş limon ve nane
Adana Usulü Acılı Ekşili Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızın için oyup tuzlu suda bekletiyoruz.
Daha sonra patateslerimizi de aynı şekilde suda bekletiyoruz.
Biberlerimizi de hazırlayıp iç harcını hazırlamaya geçiyoruz .
İç harcı içinde bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştırıyoruz.
Benim verdiğim ölçülerin dışında damak zevkinize bağlı olarak değiştirebilirsiniz.
Daha sonra doldurma işlemine geçiyoruz.
Hepsini doldurup üzerlerine domates ile kapatıyoruz.
Yaklaşık 2.5 su bardağı kaynamış suyu ilave edip üstüne bir kapak kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve yarım saat bu şekilde pişmesini bekliyoruz.
Diğer yandan da sosunu hazırlıyoruz.
Tavaya yağı salçayı koyup bir taşım kaynattıktan sonra sarımsak ve nanesini koyup limonunu sıkıp kaynatıp ocağı kapatıyoruz .
Daha sonra pişen dolmamızı sosla birleştirip 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Adana Usulü Acılı Ekşili Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı