AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Adana Tanıtım Filmi

haberci

Yeni Üye
Adana Tanıtım belgeseli
Adana Tanıtım videosu
Adana Tanıtımı
Adana Hakkında Herşey
Adana Tarihi
ADANA
GOOGLEVID3815251333083698122&hl GOOGLEVID
Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin deltasında verimli sulak arazide kurulu Adana'nın tarihi, coğrafi konumu nedeni ile MÖ 6000 yıllarına değin uzanmaktadır Adana, Antik Kilikya Bölgesi'nin en kayda değer şehirlerinden birisidir Hititler'den Osmanlı'ya, gelmiş geçmiş çoğu medeniyetlerin beşiğidir Yaygın görüşe tarafından Adana, adını Yunan mitolojisine tarafından Gök tanrısı Uranus'un oglu Adanus 'dan almıştır *

Adana, Türkiye'nin güneyinde bulunan ve Seyhan ile Ceyhan nehirlerinin deltasında yer alan verimli bir şehirdir. Adana'nın tarihi ve coğrafi konumu oldukça zengindir. MÖ 6000 yıllarına kadar uzanan tarihi ile Adana, Antik Kilikya Bölgesi'nin önemli şehirlerinden biridir. Hititlerden Osmanlı'ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Adana, tarih boyunca birçok kültürü bünyesinde barındırmıştır.

Adana, Gök tanrısı Uranus'un oğlu Adanus'tan ismini almış olabilir. Bu da şehrin antik dönemdeki kökenlerine işaret edebilir. Adana'nın isminin Yunan mitolojisiyle ilişkilendirilmesi, şehrin uzun ve zengin tarihine dair ilginç bir detaydır. Adana, zengin tarihine, kültürel çeşitliliğine ve lezzetli mutfağına sahip bir şehir olarak bilinmektedir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin bereketli topraklarında kurulmuş olan Adana, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehirdir.

Geri