Adana Kebap Ev Usulü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Adana Kebap Konut Yöntemi Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo orta yağlı kıyma
150 gram çekilmiş kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozbiber
3,4 diş sarımsak rendesi
Yarım çay bardağı su
Kişi sayısına nazaran lavaş ekmek

Adana Kebap Mesken Tarzı Tanımı Yapılışı

Bütün materyalleri bir kaba alıp düzgünce yoğuruyoruz. (en az 15 dakika kadar)
Sonra yarım saat, bir saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.
Sonra kıymamızı eşit ölçülerde ayırıyoruz (ben 9 kesime ayırdım)
Elimizi ıslatarak yassı tahta çubuklara yada uzun çöp şişlere geçirip tepsiye yerleştiriyoruz.
Ortalara serviste kullanmak için domates dilimleri de koyabilirsiniz.
Tepsiyi fırına sürüp üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra dikkatlice kebapları çevirip başka tarafının da kızarmasını sağlıyoruz.
Çıkarmadan bir dakika evvel lavaşları da kebapların üzerine koyup ısınmasını sağlıyoruz.
Sonra servis tabağına lavaşların üzerine koyarak servis ediyoruz.
Yanında soğan salatası, kornişon turşu ve bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
 
Geri
Üst