Adana Kebap Ev Usulü

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Adana Kebap Konut Yolu Tanımı İçin Malzemeler
500 gr orta yağlı dana döş kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yatsı çubuk şiş yoksa olağan çubuk şiş
Sebzeler
5-6 adet sivri biber
3-4 domates
Soğan salatası için
1/2 (yarım) demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
Ayrıca
5 adet lavaş

Adana Kebap Mesken Yordamı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kapta kıymayı çok ince doğranmış soğanı, ve yeniden ince doğranmış kapya biberi baharatlarında ilavesiyle 4-5 dakika kadar yoğurdum.
Kebap harcını beşe böldüm yatsı çubuğunuz varsa daha âlâ olur.
Benim olağan çubuklarım vardı üçünü bir ortaya getirip kebap harcından yatsı formu vererek avuç içinde çubuğa yapıştırdım.
Bu harçtan beş tane çıkıyor.
Diğer tarafta sivri biber ve domatesi ortadan kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim.
Kebapları da yanına dizdim 190°firında yaklaşık 50-55 dk. pişirdim ancak birinci 25 dk. Sonra kebapları bilakis çevirip o denli pişirmeye devam ettim.
Domates ve biberleri birinci 30 dk. Çıkardım (yanmamaları için).
Soğan salatası için piyazlık doğranmış soğana sumak ekleyip karıştırdım maydanozları da başka doğradım.
Fırından çıkan kebapları lavaş üzerinde salata ve sebzelerle servis ettim Afiyet olsun.
Adana Kebap Konut Yordamı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst