Adana Kebab Nasıl Yapılır

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Adana Kebab Nasıl Yapılır
 
Adana kebabı, Türk mutfağının en sevilen et yemeklerinden biridir. İşte adım adım adana kebabı nasıl yapılır, detaylı bir tarif:

Malzemeler:
- 500 gram kıyma (tercihen kuzu eti)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- Yarım yemek kaşığı kimyon
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- İsteğe bağlı olarak lavaş veya pide

Yapılışı:
1. İlk adımda, soğanı rendeleyin veya doğrayın. Sarımsakları da rendeleyin veya ezin.
2. Bir kasede kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsakları, biber salçasını, domates salçasını, pul biberi, kimyonu, tuzu ve karabiberi iyice yoğurun. Karışımı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
3. Maydanozları ince ince doğrayın ve buzdolabında bekletin.
4. Izgarayı güzelce ısıtın. Daha sonra dinlenen adana kebabı harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içerisinde şekil vererek uzun şekil verin.
5. Izgaraya kebapları dikkatlice yerleştirin ve her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Pişirirken kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye dikkat edin.
6. Pişen adana kebabını ızgaradan alın ve üzerine doğranmış maydanoz serpip, lavaş veya pide ile servis yapın.

Bu tarif ile nefis bir adana kebabı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst