Adalet Bakanligi Mufettisi Nasil Olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Adalet Bakanlığı Müfettişi Nasıl Olunur?​

(1) Müfettişliğe, hâkimlik ve Cumhuriyet savcılığı mesleğinde fiilen en az sekiz yıl görev yapmış ve üstün başarısıyla müfettişlik hizmetinde yararlı olacağı anlaşılmış bulunanlar arasından, muvafakatleri alınarak müşterek karar ile atama yapılır. (2) Atamalarda Başkanın yazılı teklifi alınır.

Adalet Bakanlığı müfettişleri ne iş yapar?​

Adalet Bakanlığı müfettişleri ne iş yapar?
İdari yargıdan atanan Adalet Müfettişleri sadece bölge idare ve vergi mahkemelerinin denetimi ile idari yargı hâkim ve savcıları hakkındaki soruşturmalarda görevlendirilirler”.

Çalışma Bakanlığı Müfettişi Nasıl Olunur?​

Nasıl İş Müfettişi Olunur?
- 35 yaşını doldurmamış olmak,
- İş Müfettişi Yardımcılığı sınavına giriş yapmak,
- Sınav sonrası İş Müfettişi Yardımcısı olarak göreve başlamak,
- 3 yıl yardımcı olarak çalışmak,
- Çalışma notları ortalaması en az 70 olmak,
- Yeterlilik sınavına girmek ve yazılı/sözlü sınavdan geçmek.

Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Nasıl Olunur?​

Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Nasıl Olunur?
Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.
Baş müfettiş maaşı ne kadar?​
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Kıdemli Müfettiş | 13.430 | 18.720
Müfettiş Yardımcısı | 6.870 | 10.410

Milli Eğitim müfettişleri ne kadar maaş alıyor?​

Milli Eğitim müfettişleri ne kadar maaş alıyor?
Müfettiş olarak atanması halinde aylık maaş 2022 itibariyle 16 bin lirayı geçiyor. Kıdemli müfettişlerin maaşı ise yaklaşık 19 bin lira.

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlik sınavı ne zaman?​

Yazılı sınav çoktan seçmeli 100 sorudan oluşacak. Yazılı Sınav Ankara’da, 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.00’da tek oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Yazılı sınav sonuçları 8 Temmuz 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

Müfettiş Maaşlari ne kadar?​

Müfettiş Maaşlari ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Kıdemli Müfettiş | 13.430 | 18.720
Müfettiş | 8.500 | 15.180
Müfettiş Yardımcısı | 6.870 | 10.410

Bakanlık müfettişleri ne kadar maaş alıyor?​

Guy maaşı ne kadar?​

Guy maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Gelir Yönetimi Uzmanı | 6.870 | 9.430

Adalet Bakanlığı Müfettişi olabilmek için hâkimlik ve Cumhuriyet savcılığı mesleğinde en az sekiz yıl görev yapmış olmak gerekmektedir. Bu süre zarfında üstün başarı gösteren adaylar, müfettişlik hizmetinde yararlı olacaklarına dair karar alınarak atanabilirler. Müfettişler, genel olarak bölge idare ve vergi mahkemelerinin denetimi ile idari yargı hâkim ve savcıları hakkındaki soruşturmalarda görev alırlar.

Çalışma Bakanlığı Müfettişi olmak isteyen adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları, İş Müfettişi Yardımcılığı sınavına girip başarılı olmaları, göreve başladıktan sonra 3 yıl yardımcı olarak çalışmaları, çalışma notlarının ortalamasının en az 70 olması, yeterlilik sınavına girmeleri ve başarılı olmaları gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi olmak için fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olmak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yapmış olmak ve bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış olmak gerekmektedir.

Müfettişlerin maaşları Kıdemli Müfettiş en düşük 13.430 TL, ortalaması 18.720 TL iken; Müfettiş Yardımcısı en düşük 6.870 TL, ortalaması 10.410 TL arasında değişmektedir. Milli Eğitim müfettişlerinin aylık maaşı 2022 itibariyle Müfettişler için 8.500 TL ile 15.180 TL arasında, Kıdemli Müfettişler için ise yaklaşık 19.000 TL civarındadır.

Bakanlık müfettişleri genellikle görev aldıkları kurumlardaki denetim işlemlerini yürütürler ve belirli konularda soruşturmalar yaparlar. Guy maaşı hakkında bir bilgi verilmemiş ancak genel olarak Gelir Yönetimi Uzmanı maaş aralığı en düşük 6.870 TL ile en yüksek 9.430 TL civarındadır.

Videoyu izleyemediğim için içeriği hakkında bilgi veremem, ancak diğer konularla ilgili sorularınızı memnuniyetle yanıtlarım.

Geri