AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ada kent universitesi ozel mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ada kent üniversitesi özel mi?​

Ada Kent Üniversitesi, Avrupa Eğitim Grubu tarafından 2015 yılında KKTC’de kurulmuş vakıf üniversitesidir.

Kıbrıs’a öğrenci olarak gitmek için ne gerekli?​

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs’a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabiliyorlar. Turist olarak 3 aylık süreyi geçirmemeleri gerekiyor. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor. Öğrenciler ise pasaport ile giriş yapmak zorundalar.
Ada Kent Üniversitesi sahibi kimdir?
KIBRIS ADA KENT ÜNİVERSİTESİ Otuz yılı aşkın bir geçmişe sahip olan ve uluslararası vizyonuyla merkezi İstanbul’da bulunan Avrupa Eğitim Grubu’nun 2015 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurduğu eğitim yatırımıdır.

Ada kent üniversitesi nerede hangi şehirde?​

Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi / University of City Island. Ada Kent Üniversitesi, KKTC Gazimağusa ilçesinde faaliyete başlayan Avrupa Eğitim Grubu’nun bir kuruluşudur.

Netkent denkliği var mı?​

Konuyla ilgili Netkent’in pozisyonu ise, Netkent’in Türkiye’de Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanınma ve Denklik Yönetmeliği’ne tabi olduğu ve öğrencilerin denklik için bireysel başvuru yapabileceğidir.
Adakent hangi ile bağlı?
Beylikdüzü ilçesine bağlıdır. Adakent Caddesi haritası İstanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Adakent Caddesi posta kodu 34520. Adakent Caddesi GPS koordinatları 40° 59´ 47.7924″ ve 28° 38´ 51.5112″.

Kıbrıs Üniversiteleri puansız alıyor mu?​

KKTC Meslek Liselerinden mezun olan öğrencilere uygulanan Sınavsız Geçiş hakkı ile Üniversitenin belirlediği kontenjanlar çerçevesinde iki yıllık ön lisans programlarına öğrenci kabul edilmektedir. Bu programlara başvurular DAÜ Giriş Sınavı Sistemi ile kabul edilecektir.

Kıbrıs öğrenciler için pahalı mı?​

Minimum giderleri olan öğrenci; Bu fiyatlar Kıbrıs’taki bölgelere göre (±) %20-30 değişkenlik gösterebilir. Diğer giderler için aylık 200 TL harçlık, okul araç gereçleri, eğlence, dışarda yemek vs. Tam burslu geldiğiniz varsayarsak kayıt ve yıllık harç 1000-4000 tl değişkenlik gösterir.
Ada Kent Üniversitesi Hukuk Fakültesi nerede?
62 Ada Kent Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Gazimağusa kentinde, eğitim-öğretim veren ücrete tabi bir üniversitedir.

Netkent Üniversitesini YÖK tanıyor mu?​

Bu doğrultuda Netkent tarafından Şubat 2020’de Türkiye genelinde merkezlerde final sınavları gerçekleştirildi. YÖDAK Başkanı Akile Büke’nin açıklamasına göre, verilen eğitimin Türkiye’deki Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) denkliği yoktur.

Netkent Üniversitesi YÖK tarafından tanınıyor mu?​

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren “Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi”nin kurul tarafından tanınmadığı bildirildi.
Kıbrıs’ta sınavsız okunur mu?

Kıbrıs’ta Eczacılık barajı var mı?​

YGS ve LYS puanlarıyla girilebilen, tercih listesi hazırlanan ve merkezi yerleştirmeyle yani ÖSYM’nin tıpkı Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerine yaptığı yerleştirmeyle öğrenci alan KKTC üniversitelerinde “başarı sırası barajı” yok.

Kıbrıs ucuz mu pahalı mı?​

Her yaştan ve her kültürden insanın kolaylıkla hayat süreceği Kuzey Kıbrıs’ta yaşam masrafları Türkiye’ye göre biraz pahalı olabilir ancak birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine göre oldukça düşüktür. Kuzey Kıbrıs’ta 2021 yılında verilen asgari ücret brüt 4 bin 400 TL’dir.
Kıbrıs’ta 1 litre su ne kadar?
Süpermarket fiyatlarına bakarak Kıbrıs’ta ekonomik yaşamla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz; 1,5 Litre Su: 7 TL. 1 Litre Süt: 17 TL. 200 Gr Somon Ekmek: 5 TL.

Geri