AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acur Ve Havuç Turşusu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Acur Ve Havuç Turşusu Tanımı İçin Materyaller

1 lt lik kavanoz için;
1 kilo havuç yahut 1 kilo acur
8-10 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı uzum sirkesi
Kaynar su
1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı şeker

Acur Ve Havuç Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Havuçları ve acurları yıkayıp, doğrayalım. Sarımsakları soyalım. 1 litrelik kavanozun tabanına bir tutam maydanoz koyup üzerine 2 diş sarımsak atalım.
Sonra doğranmış materyallerimizi ekleyelim. Ortalarına sarımsak serpelim.
Kavanoz dolunca üzerine 1. 5 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı şekeri koyalım.
Üzerine 1 çay bardağı uzum sirkesi ekleyelim. Kavanoz dolana kadar sıcak su koyalım.
Kullanılmamış kapakla sıkıca kapatıp kavanozu aykırı çevirelim. Soğuyana kadar bu biçimde bekletelim. Daha sonra serin bir yerde 14 gün bekletelim.
Acur Ve Havuç Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst