ACTP acilimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

ACTP açılımı nedir?​

Erickson College International birçok başka koçluk okulundan farklı olarak Uluslararası Koçluk Federasyonu’nda (ICF) sertifikasyon süreci için gerekli olan ACTP (Accredited Certified Training Program) sertifikasını vermek üzere ICF tarafından akredite edilmiş bir okuldur.

Cpcc ne demek?​

CTI (Coaches Training Institute) tarafından verilen CPCC (Certified Professional Co-Active Coach) ve ICF (International Coaching Federation) ICF tarafından verilen PCC (Professional Certified Coach) ünvanına sahiptir. Özlem Kıyat Berber, Fransızca ve İngilizce bilmektedir, evli ve bir çocuk annesidir.
Türkçe ifade edersek Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) koçluk kimliğine sahip koçlar, en az 125 saatlik eğitimlerini tamamlamış ve en az 500 saatlik koçluk hizmeti vermiş olanlardır.
ICF ne demek?
ICF kavramı İngilizce “International Classification of Functioning, Disability and Health” kelimelerinin kısaltılmasıyla oluşturulmuştur. Türkçe’de “İşlevsellik, Yetersizlik ve Sağlığın Uluslar Arası Sınıflandırılması” anlamına gelmektedir.
ACTP sertifikası nedir?
ACTP Akreditasyonu ACTP olarak akredite edilmiş programlar, “herşey dahil” eğitim programları olarak kabul edilir ve baştan sona bir koçluk eğitimi verir. ACTP program akreditasyonu için en az 125 öğrenci temas saati, Mentor Koçluk ve bir performans değerlendirme süreci gereklidir.

ACC nasıl alınır?​

ACC nedir?
- Associate Certified Coach (Sertifikalı Koç)
- Detaylı bilgi için ( ICF Türkiye – ACC Unvan alma )
- Minimum 125 saatlik koçluk eğitimi almak, unvanlı bir koçtan 10 saat mentor koçluk aldığına dair belge ve 500 saat deneyim sahibi (En az 25 farklı danışan) olması koşulu vardır.

CTI Coaching nedir?​

CTI tam anlamı ile yetişkin öğrenimine uygun deneyimsel öğrenim metotları uygulayarak becerilerin içselleşmesini sağlar. Bisiklet kullanmayı öğrenmek gibi beceriler kalıcı olarak kullanılır ve hakkında konuşmak yerine gerçek hayat uygulamaları ile deneyimler derinleşir.
PCC Grubu. PCC Group, ekonominin kimya, enerji ve lojistik gibi üç önemli alanında faaliyet gösteren düzinelerce şirketten oluşan uluslararası bir sermaye yapısıdır.
PCC nasıl alınır?
Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) Başvuru Koşulları ICF Akredite Koçluk Eğitim Programı”nın (ACTP) tamamını bitirmiş olmak. ICF temel koçluk yetkinliklerini içeren en az 125 saatlik koçluğa özel eğitim alındığını güçlü dökümantasyon ile belgelemek.
ICF nedir fizyoloji?
ICF, bireylerin sağlıkla ilgili yönlerini tanımlamak için DSÖ-Sınıflandırma sistemlerinin bir parçasıdır. ICF, engelliliği, sağlık sorunu olan kişi ile onun çevresiyle olan etkileşimi olarak anlar. Engellilik, bireyin işlevselliğindeki bozulmaları içeren “şemsiye terim” olarak anlaşılmaktadır.

Koçluk sertifikası nasıl alınır?​

Koçluk sertifikası eğitimi veren bir eğitime kurumuna kaydınızı olun. Eğitim kurumunun verdiği sertifika üniversite onaylı olmalıdır, buna dikkat edin. Eğitim Koçluğu Eğitimi için kayıt işlerini tamamlayın. Eğitim ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra Eğitim Koçluğu Sertifikası sahibi olabilirsiniz.

ACC sertifikası nedir?​

Associated Certified Coach (ACC) Başvuru Koşulları ICF Akredite Koçluk Eğitim Programı”nın (ACTP) tamamını bitirmiş olmak. ICF temel koçluk yetkinliklerini içeren en az 60 saatlik koçluğa özel eğitim alındığını güçlü dökümantasyon ile belgelemek.

Geri