Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Active Directory Distribution group nedir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Active Directory Distribution group nedir?​

Windows Server 2016 Active Directory Grup Türleri (Active Directory Group Type) Bu grup türü, sistem içerisindeki kaynaklara izin ataması yapmak için kullanılır. Bu grup türü, Exchange Server için e-posta dağıtım grubu olarak aynı anda birden fazla kullanıcıya e-posta gönderimi amacıyla kullanılmaktadır.

Delegate Control nedir?​

Active Directory Delegation Control, Active Directory Domain’i içerisinde bulunan kullanıcı ve gruplara OU (Organizational Unit) bazlı yetkilendirme gerçekleştirmemizi sağlar. Delegasyon işlemine tabi tuttuğunuz kullanıcılar, kendilerine atanmış olan yetkiler çerçevesinde, AD içerisinde işlem yapabilmektedir.

InetOrgPerson nedir?​

InetOrgPerson nedir?
InetOrgPerson hesapları InetOrgPerson nesne sınıfı bir kuruluştaki kişileri göstermek üzere Microsoft dışı birkaç Basit Dizin Erişim Protokolü (LDAP) ve X.500 dizin hizmetlerinde kullanılır.

Distribution group nedir?​

Distribution Group : Normal bir dağıtım grubudur. Üyelerini ve gerekirse grubu kontrol edecek kişileri belirlersiniz. (Gruba üye dahil etme ve çıkarma gibi yönetim işlemleri) Ekli olan kişiler aksini söylemeden ve siz çıkartmadan grup içerisinden çıkmazlar ve giremezler.

Global Grup nedir?​

2006 yılında ticari faaliyete başlamış olan Global Grup tüm hizmet alanlarında gelişim ve katma değer odaklı hizmet anlayışını hızla sürdürmektedir. Kurulduğu günden bugüne hızla büyümekte olan Global Grup, bünyesinde bulundurduğu grup şirketleri ile bir çok farklı sektörde başarı hikayeleri yazmaya devam etmektedir.

Exchange Distribution group nedir?​

Exchange Distribution group nedir?
Exchange Server üzerinde oluşturulan dağıtım grupları (yani Distribution Groups), atılan bir e-postanın birden fazla kişiye (yani bir grup insana) ulaşmasını sağlamaktadır.

Dynamic Distribution Group nedir?​

Dynamic Distribution Group, Microsoft Exchange yapısında e-posta iletilerinin ve diğer bilgilerin toplu gönderilmesini hızlandırmak için oluşturulan grup nesneleridir.

Global Grup kimin?​

Global Yatırım Holding’in kurucu ortakları arasında yer alan Mehmet Kutman, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

Active Directory kaç Partition dan oluşur?​

Active Directory kaç Partition dan oluşur?
Aktif Dizin Bölümleri Dört bölümden (partitions) oluşur; Etki alanı bölümü (Domain partitions) : Kullanıcıların,grupların,bilgisayar hesaplarının bulunduğu bölümdür.

Aktif Dizin yapısı nedir?​

Aktif Dizin (Active Directory), kurumların ağında yer alan kullanıcı hesaplarının tanımlandığı ve gerekli yetkilerin ilgili kullanıcılarla eşleştirildiği bir yapıdır. Aktif Dizin yapısı esasen bir LDAP veritabanıdır.

Active Directory Distribution Group, Windows Server Active Directory'de bulunan bir grup türüdür. Bu grup türü, sistem içindeki kaynaklara izin ataması yapmak amacıyla kullanılır. Aynı zamanda Exchange Server için e-posta dağıtım grubu olarak da kullanılmaktadır. Dağıtım grubu, bir sürü kullanıcıya aynı anda e-posta göndermek için kullanılır ve bir grup insanı bir araya getirir.

Delegate Control ise Active Directory içerisinde kullanıcı ve gruplara Organizational Unit (OU) bazlı yetkilendirme sağlayan bir özelliktir. Bu özellik sayesinde belirli kullanıcılar, kendilerine atanmış olan yetkiler çerçevesinde Active Directory içinde işlem yapabilirler.

InetOrgPerson ise bir hesap türüdür ve InetOrgPerson nesne sınıfı, bir kuruluştaki kişileri göstermek üzere Microsoft dışı birkaç Basit Dizin Erişim Protokolü (LDAP) ve X.500 dizin hizmetlerinde kullanılır.

Active Directory'nin diğer bir bölümü olan Global Grup, hizmet alanlarında gelişim ve katma değer odaklı hizmet anlayışını sürdüren bir işletmedir. Global Grup, bünyesinde bulundurduğu grup şirketleriyle birçok farklı sektörde faaliyet göstermektedir.

Exchange Distribution Group ve Dynamic Distribution Group ise Exchange Server üzerindeki e-posta iletilerinin toplu gönderimini hızlandırmak için oluşturulan grup türleridir. Exchange Distribution Group, atılan e-postanın birden fazla kişiye ulaşmasını sağlar, Dynamic Distribution Group ise e-posta iletilerinin hızlı bir şekilde gönderilmesine yardımcı olur.

Aktif Dizin'in yapısı ise kurumların ağlarında kullanıcı hesaplarının tanımlandığı ve yetkilerin ilgili kullanıcılarla eşleştirildiği bir yapıdır. Temelde bir LDAP veritabanı olan Active Directory, daha örgütlü ve etkili bir şekilde ağ kaynaklarının yönetilmesine olanak sağlar.

Geri