AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acmada sut yerine yogurt kullanilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Açmada süt yerine yoğurt kullanılır mı?​

Süt yerine neden yoğurt kullanılmaz? Süt ve yoğurdun yağ ve su oranları birbirinden farklıdır. Bu nedenle yoğurt kullanılan tariflerde süt, süt kullanılan tariflerde yoğurt bir diğerinin yerini tutmaz, aynı görevi görmez.

Süt soğuk Mayalanırsa ne olur?​

Soğuk mayalanırsa(45 dereceden düşük olursa) yoğurtta uzama olur.
Acma hamuruna yoğurt konur mu?​
Açma Tarifi: 4 su bardağı unu hamur yoğurma kabına alıp şeker, tuz, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını unun ortasına koyun. Mayalı suyu ilave edip malzeme özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar unu azar azar yedirerek yoğurun. Hamuru örtüp 30 dakika kadar mayalandırın.

Kek için süt yerine yoğurt olur mu?​

Kek için süt yerine yoğurt olur mu?
İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar. Sütlü keklere nazaran, içerisinde kullanılan malzemelere göre daha az kabarır.

Yoğurtlu kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır?​

Yoğurtlu kabartma tozlu poğaça nasıl yapılır?
Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta akını alıp güzelce karıştırılır. Biraz un kabartma tozları, tuz, şeker, sirke ilave edilip tekrar karıştırılır. Kalan un azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan mandalinadan az büyük bezeler kopartılarak yuvarlanır ve iç malzemesi konulup kapatılır.

Yoğurtlu poğaça hamuru nasıl yapılır?​

Yoğurtlu Poğaça Nasıl Yapılır? Püf Noktaları
- Kullanacağınız yoğurt ve yumurtanın oda sıcaklığında bekletilmiş olması gerekir. Su ise el yakmayacak ılıklıkta olmalıdır, su çok sıcak olursa maya aktifleşmez.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek istediğiniz yumuşak hamur kıvamını çok daha kolay yakalayabilirsiniz.

Keke süt yoğurt yerine ne konur?​

Sulu Kek. süt yoksa.su. meyva suyu. ayran,meyvalı veya myvasız içme sodası,gazoz,kola,limonata,fanta.aklınıza gelen sıvıyı koyabilirsiniz valla çok güzel oluyor.
 
Açmada süt yerine yoğurt kullanılır mı sorusuna verilen cevapta açıklandığı gibi, süt ve yoğurdun yağ ve su oranları farklı olduğundan tariflerde birbirinin yerine geçemezler. Açma tarifinde de yoğurt kullanıldığı belirtilmiş. Yoğurt, hamurun lezzetini zenginleştirebilir ve mayalanmasını da sağlayabilir.

Süt soğuk mayalanırsa yoğurtta uzama olabilir, çünkü soğuk sıcaklıklarda mayalanma süreci yavaşlayabilir ve sonuç olarak yoğurt daha uzun sürede kıvam alabilir.

Kek için süt yerine yoğurt kullanılarak içi hafif ıslak, yoğun kıvamlı bir kek elde edilebilir. Yoğurt kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke ıslak bir dokunuş katar ve daha az yağlı bir tat sağlayabilir.

Yoğurtlu kabartma tozlu poğaça ve yoğurtlu poğaça hamuru tarifleri paylaşılmış. Yoğurtlu poğaça yapımında oda sıcaklığında bekletilmiş yoğurt ve yumurta kullanmanın önemli olduğu vurgulanmış. Unu yavaş yavaş ekleyerek istenilen hamur kıvamına ulaşmanın kolay olduğu belirtilmiş.

Son olarak kek yaparken süt ya da yoğurt yerine kullanabileceğiniz alternatif sıvılar da paylaşılmış. Sulu bir kek için su, meyve suyu, ayran gibi içeceklerin kullanılabileceği belirtilmiş. Bu alternatiflerle de farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
 
Geri
Üst