Açma Tanımı İçin Materyaller
1,5 bardak ılık süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 paket kuru maya yahut 1 yaş maya
1 yumurta (Sarısı üstüne)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 bardak un
Üzerine;
Yumurta sarısı
Biraz çörek otu
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unumuzu eleyip, ortasına bir çukur açalım.
Şekeri sütte eritip, dökelim.
Mayamızı karıştırıp, başka gereçleri de ekleyelim.
Hamurumuzu yoğurup, bir müddet dinlendirelim.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, uzunlamasına hal verelim.
İki uzun hamuru birbirine dolayıp, tepsimize dizelim.
Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu serpelim.
Fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Ben 200 derecede yarım saat pişirdim. Dileyen bu hamurla poğaça da yapabilir. Afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 bardak ılık süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 paket kuru maya yahut 1 yaş maya
1 yumurta (Sarısı üstüne)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 bardak un
Üzerine;
Yumurta sarısı
Biraz çörek otu
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unumuzu eleyip, ortasına bir çukur açalım.
Şekeri sütte eritip, dökelim.
Mayamızı karıştırıp, başka gereçleri de ekleyelim.
Hamurumuzu yoğurup, bir müddet dinlendirelim.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp, uzunlamasına hal verelim.
İki uzun hamuru birbirine dolayıp, tepsimize dizelim.
Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu serpelim.
Fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Ben 200 derecede yarım saat pişirdim. Dileyen bu hamurla poğaça da yapabilir. Afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı