Açma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Açma Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı yağ (ayçiçek veya zeytinyağı fark etmez)
4 yemek kaşığı toz şeker (azaltılabilir)
3 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Süs İçin;
Çörek otu
Yumurta sarısı

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabın içine su, süt ve yağı boşaltın ardından maya ile şekeri ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra elinize hafif yapışacak şekilde unu eklemeye başlayın(yapışmıyor ise çok büyük bir sıkıntı olmaz).
Hamur haline geldikten sonra tuzu ekleyebilirsiniz. ( ilk eklediğiniz zaman elinize tuz parçacıkları gelebilir sıkıntı olmaz. )
Artık hamuru mayalanması için streç film ile kabını sarın. Yaklaşık bir buçuk saat sonra hamuru kabından alın.
Hamuru beze haline getirin. Ardından bir bezeyi açın ve sarıp rulo haline getirin.
Hamuru açtığınız zaman isterseniz çikolata, peynir vb. şeyler koyabilirsiniz. Her beze için aynı işlemi uygulayın.
Rulo olan hamuru simite benzer şekle yani açma şekline getirin. Açmaları tepsiye dizin.
Ardından tepsi mayası için yaklaşık 10- 15 dakika üstü örtülü biçimde bekletin.
Aradan 10 – 15 dakika geçince hamurun içine çok bastırmadan üstüne yumurta satısını sürün ve çörek otunu atın.
Fırında yaklaşık 30 dk. pişirin. (Herkesin fırınında bu süre değişebilir mesela benim fırınımda yaklaşık 15 dakikada pişiyor bu yüzden kesinlikle başından ayrılmayın. ) Afiyet olsun. Sıcak sıcak yiyin .
Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst