Açma Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı ( sarılar üzeri için )
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Un
Aralarına sürmek için;
Tereyağı
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün malzemeleri karıştırın, unu yavaş yavaş eleyerek dökün.
Yumuşak bir hamur ve hafif ele yapışan bir hamur olmalı .
1 saat kadar mayalandıralım .
Mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve üzerlerine yarım çay kaşığı tereyağı ile çay tabağı boyutunda elimizle açalım ve rulo yapalım.
Ben hepsini rulo yapıp daha sonra büküp halka şekli verdim ister sade, çikolatalı,peynirli,zeytinli yapabilirsiniz.
Ben tercihimi çikolatalı ve sadeden yana kullandım halka şeklini verdikten sonra tepside 30 dk kadar daha mayalandırıp yumurta sarısı ve çörekotu serpin.
190 derece ısınmış fırında 25 dk kadar pişirdim .
Fırından fırına değişiklik gösterebilir ,kontrollü pişirin ve yumuşacık pofidik açmalarınız hazır şimdiden afiyetler olsun
Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta beyazı ( sarılar üzeri için )
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Un
Aralarına sürmek için;
Tereyağı
Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün malzemeleri karıştırın, unu yavaş yavaş eleyerek dökün.
Yumuşak bir hamur ve hafif ele yapışan bir hamur olmalı .
1 saat kadar mayalandıralım .
Mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve üzerlerine yarım çay kaşığı tereyağı ile çay tabağı boyutunda elimizle açalım ve rulo yapalım.
Ben hepsini rulo yapıp daha sonra büküp halka şekli verdim ister sade, çikolatalı,peynirli,zeytinli yapabilirsiniz.
Ben tercihimi çikolatalı ve sadeden yana kullandım halka şeklini verdikten sonra tepside 30 dk kadar daha mayalandırıp yumurta sarısı ve çörekotu serpin.
190 derece ısınmış fırında 25 dk kadar pişirdim .
Fırından fırına değişiklik gösterebilir ,kontrollü pişirin ve yumuşacık pofidik açmalarınız hazır şimdiden afiyetler olsun
Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı