Açma Simit Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
7 gram kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
150 ml krema
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Açma Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt, su, şeker ve kuru maya karıştırılıp 10-15 dk bekletilir.
Daha sonra üzerine sıvı yağ, krema, 1 yumurtanın beyazı eklenip karıştırılır.
Tuz ve aldığı kadar un yoğurularak eklenerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
30 dk sıcak ortamda hamurun mayalanması için bekletilir.
Daha sonra istediğiniz hali verip fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam atılır.
180 derece fırında ustu kızarana kadar pişirilir. Ortalama 25-30 dk.
Açma Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
7 gram kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
150 ml krema
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Açma Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt, su, şeker ve kuru maya karıştırılıp 10-15 dk bekletilir.
Daha sonra üzerine sıvı yağ, krema, 1 yumurtanın beyazı eklenip karıştırılır.
Tuz ve aldığı kadar un yoğurularak eklenerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
30 dk sıcak ortamda hamurun mayalanması için bekletilir.
Daha sonra istediğiniz hali verip fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam atılır.
180 derece fırında ustu kızarana kadar pişirilir. Ortalama 25-30 dk.
Açma Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı