Açma Lezzetinde Peynirli Yumak Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Açma Lezzetinde Peynirli Yumak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
⁣1 su bardağı ılık süt⁣
1 su bardağı ılık su⁣
1 su bardağı sıvı yağ⁣
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)⁣
2 tatlı kaşığı tuz⁣
6 yemek kaşığı toz şeker⁣
1 paket instant kuru maya⁣
6 su bardağı un⁣
İçi için;
100 gram kadar beyaz peynir⁣
2 tutam maydanoz⁣
Üzeri için;
Yumurta sarısı⁣

Açma Lezzetinde Peynirli Yumak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba 1 su bardağı ılık sütü koydum.
Üzerine 1 paket kuru maya ekleyip iyice karıştırarak mayayı erittim.
Daha sonra ılık su, sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve toz şeker ekleyip karıştırdım.
Ardından unu azar azar koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum.
⁣Hazırladığım poğaça hamurunun üzerini örtüp, ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bıraktım.
Diğer tarafta bir kaba 100 gram beyaz peyniri rendeleyip üzerine maydanozu ince ince doğrayıp karıştırdım.
⁣Daha sonra mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar aldım.
Merdane yardımıyla uzunlamasına açtım.
Bıçakla boydan boya kesikler attım.
Üzerine peynirli harçtan serpiştirdim.
Bir köşeden başlayıp rulo şeklinde sardım.
Ruloyu hafif ileri geri hareketlerle sabitledim.
Uç kısımlarından hafifçe büküp yuvarlak bir şekil verdim.
Diğer hamurlar içinde aynı işlemi uygulayıp peynirli poğaçaları hazırladım.
Hazırladığım peynirli poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizdim.
Ardından üzerlerine yumurta sarısı sürüp üzerine çörek otu serptim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirdim. Afiyet olsun.
Açma Lezzetinde Peynirli Yumak Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst