Açma Havasında Tahinli Cevizli Şekerli Çörek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Açma Havasında Tahinli Cevizli Şekerli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
4+1/2 (yarım) su bardağı un
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya yada bir paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Harç için
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
6 yemek kaşığı şeker
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Susam

Açma Havasında Tahinli Cevizli Şekerli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu derince bir kaba aldım ortasını açtım. Maya, şeker, ılık su, süt, tereyağı,yumurta ve tuzu alıp güzelce yoğurdum.
1-2saat kadar mayalandırdım.
Hafif unlanmış tezgahta.
Hamuru altı eşit modüle böldüm.
Bezelerin her birini kare tabak büyüklüğünde açtım.
Üzerlerine iki yemek kaşığı tahini yaydırarak sürdüm.
Bir yemek kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı cevizi de serpip tam ortasından fotoğraftaki üzere kestim.
Geniş taraflarından sararak iki rulo yaptım.
Birbirine dolayarak simit hali verdim.
Yaglı kağıt serilmiş tepsiye dizdim.30 dk. Tepsi mayası için üzerini örtüp beklettim.
Yumurta sarısı sürdüm susamda serpip 180°firında 25-30 dk. Üzerleri kızarana kadar denetimli pişirdim Mutlaka deneyin Benim üzere okuldan gelen çocuğunuzu sevindirin ve sevinin
Açma Havasında Tahinli Cevizli Şekerli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst