Açma Gibi Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Açma Üzere Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 paket instant/kuru maya (10g)
1 büyük yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
6-6,5 su bardağı un
İçi için;
150 gram beyaz peynir
Yarım demet maydonoz
Üzerine :
Yumurta sarısı
Çörek otu

Açma Üzere Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaseye ılık süt, şeker ve maya alınarak karıştırılır.
Üzerine ılık su, sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuz eklenerek karıştırmaya devam edilir.
Elenerek denetimli formda un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
Üzeri streç sinema ile kapatılarak 45 dakika mayalanmaya bırakılır. İçi için peynir rendelenir ve kıyılmış maydonozla karıştırılır.
Mayalanan hamur tezgahta 2 dakika daha yoğrulur. Yumurtadan biraz büyük bezeler alınır. Bezeler uzunlamasına açılır.
Açılan bezelere dikine olacak halde çizikler atılır. Üzerine hazırlanan iç yayılır.
Hamurun sağ uç kısmından tutularak çapraz formda rulo halde sarılır. Daha sonra ucu içe kıvrılarak gül formu verilir.
Yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye dizilir. Tüm hamura tıpkı süreç uygulanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ortasına çörek otu serpilip evvelden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Açma Üzere Peynirli Yumak Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst