SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Acılı Kebap Tanımı İçin Malzemeler
250 gram kıyma
250 gram kuşbaşı
1 büyük kapya biber
2 orta uzunluk yeşil biber
Yarım baş közlenmiş sarımsak
1 tane küçük soğan
1 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı isot
Çay kaşığının ucuyla kimyon
Acılı Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kapya biber, yeşil biberi sarımsağı, soğanı blenderda incecik olana kadar çekelim.
Kuşbaşı eti farklı olarak küçük kesim olacak formda blenderdan geçirelim.
Hepsini kıymayla buluşturup yeterlice yoğuralım.
Baharatları ve tuzu da ekleyip, tekrar yoğuralım.
Şişe sıkıp tepsiye yerleştirelim.
100 derece 30 dk pişecek. Yeniden takip edelim. Üstü kızarmasın. Sulu olmalı.Çıkarıp servis edelim.
Acılı Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram kıyma
250 gram kuşbaşı
1 büyük kapya biber
2 orta uzunluk yeşil biber
Yarım baş közlenmiş sarımsak
1 tane küçük soğan
1 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber
Çeyrek çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı isot
Çay kaşığının ucuyla kimyon
Acılı Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kapya biber, yeşil biberi sarımsağı, soğanı blenderda incecik olana kadar çekelim.
Kuşbaşı eti farklı olarak küçük kesim olacak formda blenderdan geçirelim.
Hepsini kıymayla buluşturup yeterlice yoğuralım.
Baharatları ve tuzu da ekleyip, tekrar yoğuralım.
Şişe sıkıp tepsiye yerleştirelim.
100 derece 30 dk pişecek. Yeniden takip edelim. Üstü kızarmasın. Sulu olmalı.Çıkarıp servis edelim.
Acılı Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı