Acılı Ezme Tanımı İçin Materyaller
4 adet orta uzunluk domates
3 orta uzunluk kapya biber
3 büyük uzunluk yeşil biber
1 orta uzunluk kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
1 çay kaşığı acı pul biber(acı severler ölçüsü artırabilirler)
Acılı Ezme Tanımı Yapılışı
Zerzevatları güzelce yıkadıktan sonra hepsini küp küp keserek robottan geçirelim.
Sulu bir kıvamı olacağı için harcı süzgece döküp bir ölçü suyunu süzelim.
Karıştırma kabına alıp baharatları, salçayı ve limon suyunu ek ettikten sonra servis tabağına alarak zeytinyağını ek edelim. (yine isteğe bağlı nar ekşisi de ek edilebilir. ).
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Not: 1-2 gün içerisinde tüketmek önemlidir. !.
4 adet orta uzunluk domates
3 orta uzunluk kapya biber
3 büyük uzunluk yeşil biber
1 orta uzunluk kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
1 çay kaşığı acı pul biber(acı severler ölçüsü artırabilirler)
Acılı Ezme Tanımı Yapılışı
Zerzevatları güzelce yıkadıktan sonra hepsini küp küp keserek robottan geçirelim.
Sulu bir kıvamı olacağı için harcı süzgece döküp bir ölçü suyunu süzelim.
Karıştırma kabına alıp baharatları, salçayı ve limon suyunu ek ettikten sonra servis tabağına alarak zeytinyağını ek edelim. (yine isteğe bağlı nar ekşisi de ek edilebilir. ).
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Not: 1-2 gün içerisinde tüketmek önemlidir. !.