- Konu Yazar
- #1
Acılı Ezme Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta uzunluk kuru soğan
1 adet domates
10- 15 kısım maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı toz biber
1 tatlı kaşığı isot
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam tuz
Acılı Ezme Tanımı Yapılışı
Kabukları soyulan soğanlar çok ince olacak formda doğranır.
Daha sonra kabuğu soyulan domateste tıpkı incelikte doğranıp bir kaba alınır.
Maydanozlarda ince olarak kıyıldıktan sonra öbür baharatlar ve salça da ek edilip güzelce karıştırıldıktan sonra servis yapılır.
2 adet orta uzunluk kuru soğan
1 adet domates
10- 15 kısım maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı toz biber
1 tatlı kaşığı isot
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam tuz
Acılı Ezme Tanımı Yapılışı
Kabukları soyulan soğanlar çok ince olacak formda doğranır.
Daha sonra kabuğu soyulan domateste tıpkı incelikte doğranıp bir kaba alınır.
Maydanozlarda ince olarak kıyıldıktan sonra öbür baharatlar ve salça da ek edilip güzelce karıştırıldıktan sonra servis yapılır.