SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler
4 adet kapya biber
4 adet sivri biber
1 adet orta uzunluk soğan
1 baş sarımsak
1 ‘ er çay kaşığı kimyon, karabiber, toz kırmızı biber, yenibahar
Yeterli ölçüde tuz
2 çorba kaşığı isot ( en evvel isotu yarım çay bardağı su ile kıvam almış biçimde olana kadar farklı bir kapta 30 dakika kadar bekletiyorum.)
2 adet orta uzunluk domates ( yaz mevsiminde doğal olarak domatesi kullanıyorum, kışın ise yapmış olduğum domates sosumdan yarım kavanoz olarak kullanıyorum. )
1 ‘ er çorba kaşığı domates salçası ve biber salçası
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm zerzevatları mutfak rondosundan düzgünce püre haline gelene kadar çekiyoruz.
Çekilmiş zerzevatları cam bir kaba alıp üzerine baharatları, salçaları ve nar ekşisi ile zeytin yağını ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
Tüm bu süreçlerden sonra acılı ezmemizi cam bir kavanoza koyup buzdolabında koruma ediyoruz.
Bu güzel ezmeyi her öğünde tercih edebilirsiniz bilhassa et yemeklerinin vazgeçilmezi olan acılı ezmemiz afiyetler olsun.
Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet kapya biber
4 adet sivri biber
1 adet orta uzunluk soğan
1 baş sarımsak
1 ‘ er çay kaşığı kimyon, karabiber, toz kırmızı biber, yenibahar
Yeterli ölçüde tuz
2 çorba kaşığı isot ( en evvel isotu yarım çay bardağı su ile kıvam almış biçimde olana kadar farklı bir kapta 30 dakika kadar bekletiyorum.)
2 adet orta uzunluk domates ( yaz mevsiminde doğal olarak domatesi kullanıyorum, kışın ise yapmış olduğum domates sosumdan yarım kavanoz olarak kullanıyorum. )
1 ‘ er çorba kaşığı domates salçası ve biber salçası
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm zerzevatları mutfak rondosundan düzgünce püre haline gelene kadar çekiyoruz.
Çekilmiş zerzevatları cam bir kaba alıp üzerine baharatları, salçaları ve nar ekşisi ile zeytin yağını ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
Tüm bu süreçlerden sonra acılı ezmemizi cam bir kavanoza koyup buzdolabında koruma ediyoruz.
Bu güzel ezmeyi her öğünde tercih edebilirsiniz bilhassa et yemeklerinin vazgeçilmezi olan acılı ezmemiz afiyetler olsun.
Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı