Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Acılı Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Acılı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket toz maya
Aldığı kadar un
Harcı için;
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet orta uzunluğu kuru soğan
1 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı pul biber (acısını siz ayarlayabilirsiniz.
1 yemek kaşığı salça
1 fincan sıvı yağ

Acılı Ekmek Tanımı Yapılışı

Bütün gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
O sırada harcını yapalım, mayalanan hamurumuza minik bazlama formunu veriyoruz.
Yağladığımız tepsiye dizip üstüne de harcımızdan döküyoruz.
Üzerine susam döküp 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst