Acılı Ekmek (Biberli Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda(oda sıcaklığında,yani dolaptan çıkarıp direk kullanmayın bekletip o şekilde kullanın)
1 paket yaş maya
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için;
2 adet soğan (minik minik doğranmış)
Yarım çay bardağı susam
Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
1 yemek kaşığı acı biber salçası
Benim salçam acı olmadığı için ben 1 tatlı kaşığı acı pul biber ekledim,salçanız çok tuzlu ise salça miktarını az koyunuz
Acılı Ekmek (Biberli Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık sütün içinde mayayı ve şekeri eritin,iyice homojen şekilde karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyorun.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
Bu sırada soğanları çok küçük doğrayın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.Çiğden yapılıyor,fakat isterseniz kavurupta yapabilirsiniz ,çiğ hali oldukça lezzetli .
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp elinizle yassılaştırarak yada isterseniz çok inceltmeden merdane ile açarak çay tabağı büyüklüğünde genişletip üzerine sosunu kaşıkla yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin, tepsi mayası yapmıyorum,fakat poğaça yapacaksanız mutlaka 20 dk tepsi mayası yapın
Deneyecek olanlara afiyet olsun
Acılı Ekmek (Biberli Ekmek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 şişe soda(oda sıcaklığında,yani dolaptan çıkarıp direk kullanmayın bekletip o şekilde kullanın)
1 paket yaş maya
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için;
2 adet soğan (minik minik doğranmış)
Yarım çay bardağı susam
Yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
1 yemek kaşığı acı biber salçası
Benim salçam acı olmadığı için ben 1 tatlı kaşığı acı pul biber ekledim,salçanız çok tuzlu ise salça miktarını az koyunuz
Acılı Ekmek (Biberli Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık sütün içinde mayayı ve şekeri eritin,iyice homojen şekilde karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyorun.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
Bu sırada soğanları çok küçük doğrayın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.Çiğden yapılıyor,fakat isterseniz kavurupta yapabilirsiniz ,çiğ hali oldukça lezzetli .
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp elinizle yassılaştırarak yada isterseniz çok inceltmeden merdane ile açarak çay tabağı büyüklüğünde genişletip üzerine sosunu kaşıkla yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin, tepsi mayası yapmıyorum,fakat poğaça yapacaksanız mutlaka 20 dk tepsi mayası yapın
Deneyecek olanlara afiyet olsun
Acılı Ekmek (Biberli Ekmek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı