AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acılı Borek Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Acılı borek nasıl yapılır resimli
Resimli acılı borek tarifi
Acılı borek malzemeleri

Malzemeler
4 kişilik
2 adet ince kıyılmış taze soğan
1 diş ince doğranmış sarmısak
3 yemek kaşığı acılı sos
1 yemek kaşığı un
400 gr domates
1 12 cay kaşığı tuz
12 su bardağı bira
14 cay kaşığı acı kırmızı biber sosu
yoğurt
2 yumurta
4 adet sosis
500 gr bezelye
500 gr kucuk kucuk kesilmiş pişmiş patates
14 su bardağı rende kaşarpeyniri
aycicek yağı
kesilmiş yeşil biber
dilimlenmiş turp
4 adet yufka
imagesaciliborektarifiresimli5ad45f6cc459a
Yapılışı

Taze soğanı, sarmısağı, yeşil biberleri 2 yemek kaşığı aycicek yağında soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin Acılı sosu ve tuzu ekleyin Yaklaşık 1 dakika daha bekleyin Domatesleri, acılı kırmızı biber sosunu ve birayı da ilave edin Kısık ateşte 5 dakika pişirin Yoğurt ile yumurtaları ayrı bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş acılı sosun 13'unu katın Bunları buyuk bir kaba boşaltın Kısık ateşte pişirin ve tam kaynamak uzereyken alın Sosisleri ufalayın ve geniş bir tavanın icinde 2 yemek kaşığı aycicek yağı ile altust yapın ve yağını suzun Sosisleri, patatesleri, bezelyeleri ve rende kaşar peynirinin 14'unu, acılı sosun 12'sini orta boy bir kapta karıştırın Her yufkayı ikiye bolun Parcaların uzerine 1yemek kaşığı acılı sostan dokun ve yayın Yufkanın tam ortasına bir miktar sosis koyup dikkatlice yuvarlayın ve ortasından bir tahta kurdan gecirin fırın tepsisine 1 bardak acılı sos dokun ve yayın Borekleri dizin sosun geri kalanını ustune dokun kalan rende kaşar peynirini de uzerlerine serpin ve fırında 30 dakika pişirin Kurdanları cıkarın uzerini ince kıyılmış taze soğan ve turp ile susleyin
 
Geri
Üst