AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acılı Bol Soğanlı Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Acılı Bol Soğanlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı domates rende
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı acı biber

Acılı Bol Soğanlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ufak bir tenceremize alıp hafif bir formda kavuruyoruz.
Daha sonra salça ve rendemizi de ek edip biraz daha kavurma sürecine devam ediyoruz.
Kavurma sürecini bitirdikten sonra bulgurumuzu ekleyip birkaç tıp çevirdikten sonra suyumuzu döküyoruz (Ben göz kararı yapıyorum ölçüsüz) bulgurun çok hafif üzerinde bırakıyorum su ölçüsünü.
Acı biberimide küçük parçacıklar halinde doğradıktan sonra tuzla birlikte pilavıma ekliyorum.
Tenceremizin kapağını kapatalım yeterlice suyunu çektikten sonra ocağımızdan alalım. Deneyenlere afiyet olsun
Acılı Bol Soğanlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst