- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Açılan bir gülsün sen yaprak yaprak hangi şiir türü?
Serenad, Ahmet Muhip Dıranas tarafından yazılmış, lirik bir şiirdir. Dıranas, şiirinde aşk temasını işlemiştir. Şiir 11’li hece ölçüsü ile yazılmış olup toplamda 5 dörtlükten oluşmakta olup, ‘Gözlerimde bulut, saçlarımda çiğ.Ahmet Muhip Dıranas hangi?
Ahmet Muhip Dıranas (d. 1909, Sinop – ö. 21 Haziran 1980, Ankara), Türk şair, yazardır….Göğe Bakalım Şiiri ne anlatıyor?
Özellikle aşıkların birbirine okuduğu bir şiir olan Göğe Bakma Durağı şiiri, şairin toplum içerisinde bulunan bireyin iç sıkıntılarını, kaçma isteğini ve huzur arayışını kaleme alır.
Kara fücur çiçeği Ne Demek?
Şair, kanatları kara fücur çiçekleri açmış demekle; çiçeklere dahi pisliğin, kirliliğin bulaştığını ifade etmekte ve dünyayı da bu hal ile nitelendirmektedir.Serenad hangi anlayış?
Serenad Şiirinde Gelenek: 1920-1960 yılları arasında etkili olan Toplumcu gerçekçi şiirin temsilcilerindendir. Serenad Şiiri ve Şair: Ahmet Muhip Dıranas köy ve şehir gerçekçiliğini toplumcu bir sanatçı olmanın verdiği misyonla şiirlerinde çokça işlemiştir.Cahit Sıtkı hangi edebi akım?
Garip akımının etkisiyle serbest yazdığı şiirleri de bulunmaktadır. Cahit Sıtkı Tarancı sembolizm ve romantizm etkisiyle şiirlerini oluşturmuştur. Bu nedenle şiirlerinde günlük aşklar, mutluluklar, insanların gündelik tasaları, yaşama sevinci gibi konuları işlemiştir.
Göğe bakma durağı, Türk edebiyatının en çok tanınan şairlerinden biri olan Turgut Uyar’ın toplum içindeki bireyin iç sıkıntılarını, kaçma isteğini , huzur arayışını konu ederek kaleme aldığı şiirdir.
“Senin bu ellerinde ne var bilmiyorum göğe bakalım. Tuttukça güçleniyorum kalabalık oluyorum. Bu senin eski zaman gözlerin yalnız gibi ağaçlar gibi. Sularım ısınsın diye bakıyorum ısınıyor.
Kar yağarken kirlenen bir şeydi benim yüzüm ne demek?
kar yağarken yüz mü kirlenir. içinin kirliliğidir o. bir ismet özel dizesidir. fesatlığın diğer adı olarak birtakım insanların uydurduğu, iğva ettiği, iç kirliliğinin dışa vurum çabasıdır!