AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acil Yardim ve Afet Yonetimi kac senelik?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Acil Yardım ve Afet Yönetimi kaç senelik?​

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (4 Yıllık)

Acil Yardım ve affet Bölümü’ne iş yapar?​

Afet öncesi eğitim, bilinçlendirme, proje geliştirme gibi önlemleri, afet olması durumunda da koordinasyon başta olmak üzere her türlü kayıp azaltıcı faaliyeti yapmaya ve yönetmeye mesleği ile ilgili bilgi ve beceri ile donanıma sahip, yenilikçi, araştırmacı ve girişimci uzmanlar yetiştirmektir.

Paramedik kaç puanla alıyor?​

Paramedik kaç puanla alıyor?
ATT / Paramedik bölümünün en yüksek taban puanı 358,93874 puan ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi (Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu (Ankara))’ne ait. En düşük puanı ise 171,21306 puan ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu)’ne ait.

AFAD memuru nasıl olunur?​

AFAD memuru nasıl olunur?
Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. 2.1.3. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. 2.1.4. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Paramedik kaç yıllık 4 yıllık?​

Paramedik Olma Şartları Nelerdir? Üniversitelerin 2 yıllık, İlk ve Acil Yardım Paramedik (ATT) Bölümünden mezun olan bireyler bazı şartları yerine getirmek suretiyle paramedik olmaya hak kazanırlar.

Paramedik kaç yıllık 2021?​

Paramedik (ATT) (2 Yıllık) için 2021 yılı taban puanları ve başarı sıralamaları listesini sizlerle paylaşıyoruz.

Paramedik Kaç Puan 2021?​

Paramedik Kaç Puan 2021?
Paramedik (ATT) (2 Yıllık) 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
ÜNİVERSİTE | FAKÜLTE | TABAN PUANI
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (Ankara) | Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu | 334,48495
İstanbul Medipol Üniversitesi | Meslek Yüksekokulu | 333,84509
Başkent Üniversitesi (Ankara) | Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | 333,13505

Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü genellikle 4 yıllıktır. Bu süre boyunca öğrencilere afet öncesi eğitim, bilinçlendirme, proje geliştirme gibi önlemleri almayı ve afet durumlarında koordinasyonu sağlamayı öğretir. Ayrıca afet durumlarında kayıpları azaltıcı faaliyetleri yönetme becerileri kazandırır. Bu program mezunlarını, mesleki bilgi ve becerilere sahip, yenilikçi, araştırmacı ve girişimci uzmanlar olarak yetiştirir.

Paramediklik programına giriş puanları üniversitelere göre değişiklik gösterebilir. ATT/Paramedik programının en yüksek taban puanı 358,93874 iken en düşük puanı 171,21306 olarak kaydedilmiştir. Bu puanlar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu)'nda en yüksek, Doğu Akdeniz Üniversitesi (Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu)'nda ise en düşük olarak belirlenmiştir.

AFAD memuru olabilmek için başvuru tarihinin son günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması ve görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak gibi şartlar aranmaktadır.

Paramediklik programı genellikle 2 yıllıktır. Üniversitelerin Ilk ve Acil Yardım Paramedik (ATT) Bölümünden mezun olan bireyler belirli şartları yerine getirerek paramedik olabilirler.

2021 yılında Paramedik (ATT) (2 Yıllık) programına kayıt yapabilmek için belirli üniversitelerde belirli taban puanlar istenmektedir. Örneğin Sağlık Bilimleri Üniversitesi (Ankara)'na kayıt için 334,48495 taban puan gerekirken, İstanbul Medipol Üniversitesi'ne ise 333,84509 taban puan gerekmektedir. Başkent Üniversitesi (Ankara)'nda ise 333,13505 taban puanıyla programı tercih edebilirsiniz.

Geri