AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acil durum Uygulamalari Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Acil durum Uygulamaları Nedir?​

Acil durumlarda başvurmak için kullanabileceğiniz ilk servislerden biri, Sağlık Bakanlığı’nın kullanıma sunduğu “112 Acil Yardım Butonu” adlı mobil uygulama. 112 Acil Yardım Butonu uygulamasıyla acil durumlarda konum bilgisi vererek yardım talep edebilir ve olaylara en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. …

Acil durum nedir kısa?​

Acil durum nedir kısa?
İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliğe göre ise acil durum, işyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele, ilkyardım veya tahliye gerektiren olaylardır.

AFAD güvendeyim uygulaması nedir?​

AFAD güvendeyim uygulaması nedir?
AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Genel Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. tarafından geliştirilen Güvendeyim; deprem, sel ya da diğer acil durumlarda sevdiklerinize güvende olduğunuzu bildirmenizi sağlar. Böylece baz istasyonları meşgul edilmez ve afetten zarar görenler kolayca cep telefonları ile arama yapabilir.

AFAD hangi durumlarda müdahale eder?​

Deprem, sel, fırtına, toprak kayması, çığ, toplu nüfus hareketleri, yangınlar ve kazalar, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer madde kazaları veya olayları, tehlikeli ve salgın hastalıklar gibi büyük ölçekli, doğal, teknolojik ve insan kaynaklı afet ve acil durumlar ile Başbakan tarafından acil durum veya afet …

Afet Acil nasıl indirilir?​

Afet Acil nasıl indirilir?
AFAD Acil uygulamasının telefona indirilmesinin ardından, telefon numarasının girilmesi gerekecek. Acil durumlarda ekiplerin iletişimini kolaylaştıracak bu uygulamayı vatandaşlar Google Play ya da App Store üzerinden indirebilecek.

Akut güvendeyim uygulaması ücretli mi?​

Akut güvendeyim uygulaması ücretli mi?
Güvendeyim uygulamasını indirmek isteyen depremzede ve vatandaşlar asla herhangi bir ücrete tabi tutulmayacaklar.

Akut uygulaması nedir?​

Deprem sonrasında vatandaşların yakınlarına ulaşmaya çalışması nedeniyle şebeke sistemleri çökebiliyor. AKUT’un Güvendeyim uygulaması ise deprem gibi doğal afet durumlarında sizlerin bilgilerini kısa mesaj ile önceden belirlediğiniz kişilere gönderiyor.

Acil durum uygulamaları, acil durumlarda hızlı bir şekilde yardım almanızı veya sevdiklerinize durumunuzu bildirmenizi sağlayan mobil uygulamalardır. Bu uygulamalar genellikle konum belirleme özelliğine sahip olup, sağlık ekiplerinin veya kurtarma ekiplerinin en kısa sürede olay yerine ulaşmasını sağlarlar. Örneğin, Sağlık Bakanlığı'nın 112 Acil Yardım Butonu uygulaması acil durumlarda yardım talep etmenizi kolaylaştırırken, AFAD Güvendeyim uygulaması deprem, sel gibi afet durumlarında sevdiklerinize güvende olduğunuzu bildirmenizi sağlar.

Acil durumlar, beklenmedik ve ciddi riskler oluşturan durumlardır. Örneğin, işyerlerinde acil durumlar yangın, patlama, doğal afetler gibi acil müdahale, ilkyardım veya tahliye gerektiren olayları kapsar. Bu tür durumlarda işyerlerinde belirlenmiş acil durum planları devreye girerek çalışanların güvenliğini sağlamaya yönelik adımlar atılır.

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) müdahale ettiği durumlar arasında deprem, sel, fırtına, yangın, toprak kayması gibi doğal afetler, ayrıca kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer madde kazaları, salgın hastalıklar gibi büyük ölçekli afet ve acil durumlar yer alır. AFAD, belirlenmiş yönetmelikler ve protokoller doğrultusunda afet ve acil durumları yöneterek halkın güvenliğini ve sağlığını korumayı amaçlar.

Güvendeyim uygulaması, deprem, sel gibi afet durumlarında sevdiklerinize güvende olduğunuzu bildirmenizi ve baz istasyonlarının meşgul edilmesini engelleyerek afetten etkilenen kişilerin kolayca iletişim kurabilmesini sağlar. Ücretsiz olarak indirilebilen bu uygulama sayesinde acil durumlarda sevdiklerinize anlık bilgi iletmeniz mümkün olur.

Geri