AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acil Durum Telefonları

haberci

Yeni Üye
Acele Durum Telefonları
Ivedi Şart Telefon Numaraları Nelerdir?
Telefon Numarası Acil Durum
Ivedi bir durumda ne yapacağınızı biliyor musunuz?
Tedbirli olun!
Evdeki güvenliğiniz için, ivedi merkezlerle ilgili tüm telefon numaralarını telefonun yanına görünebilir bir yerde bulundurun
Kendinize ve ailenize ait önemli afiyet bilgilerini kolayca görülebilir bir yere yazın (kan grubu, alerji, şeker, böbrek nakli, bypass, hemofili, hipertansiyon, yürek yetmezliği gibi)
Sağlık kontrolleriyle ilgili hiçbir belgeyi atmayın, dosyalayın
Donanımı eksiksiz bir sağlık durumu çantası bulundurun
Ev ya da apartman numaranız dışarıdan zahmetsizce okunabilmeli
Kronik bir hastalığınız varsa buna ait bilgileri yakınlarınıza bildirin, künye ya da cüzdanınızda taşıyın sürekli olarak uygulamak mecburiyetinde olduğunuz insülin, kalp, hipertansiyon, hormon ilaçlarını; kanama probleminiz var ise bunu tedavi etmek için kullandığınız ilaçları zahmetsizce anlaşılır bir şekilde sıhhat dosyanıza kaydedin
İlkyardım kurallarını öğrenin ve sıkça tekrarlayın Bu konuda sivil ya da resmî kuruluşların düzenlediği ilk takviye kurslarına katılabilirsiniz Üniversiteler, lokal idareler, acele tıp dernekleri bu gibi kursları periyodik olarak düzenlemektedirler
Yalan Yanlış ihbara dijital peşine düşüp takip
Sağlık Bakanlığı, 112 Ivedi Destek Servisi'ne yapılan yalan yanlış ihbarları önlemek için elektronik sistem ağı kuruyor 45 ilde yer alan 112 acele yardım ve kurtarma servis hizmetlerinin, yalan yanlış ihbarlar sebebiyle aksaması üzerine Afiyet Bakanlığı önlem alıyor Bu servisleri 1997 yılında 35 bin kişinin aradığını, oysa ihbarlardan sadece 4 bin 550'sinin vaka bildiriminde bulunduğunu bildiren Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 112 servis telefonlarına dijital sistem monte edileceğini kaydettiler Bu sistem doğru arayan kişinin telefon numarası ve adresi anında belirlenecek, ihbarın asılsız çıkması halinde savcılığın takibat yapması sağlanacak Afiyet Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Cihangir Özcan, 112 Acil'leri arayanların çoğunun panikten ya da bilmedikleri için dürüst adres bildirmediğini, ambulansların trafikte önemsenmediğini ve ivedi koşul şeridinin yokluğunun derhal müdaheleyi engellediğini söyledi Özcan, ‘‘Bunların yanısıra, halkın acil durumlarda ambulansın gelmeyeceğini, gelse de bir şey yapamayacağını düşünmesi, servislerin işlevini yerine getirmesine engel oluyor Halbuki, özellikle tarafik kazalarında ilk yarım saatte uygun müdahale ile hayat kurtarılabilir ’ ’ dedi
Eyvah! Bebeğimi zehirledim
Tatildesiniz, yakınlarda hemen ulaşabileceğiniz bir sağlık kuruluşu değil Ve bebeğinize günlük vitamin tableti yerine diğer bir ilaç verdiğinizi bir zaman daha sonra fark ediyorsunuz
Doğal olarak panik yaşıyor, kendinizi çaresiz hissediyorsunuz Bebeğinizin size gülerek bakması içinizi biraz rahatlatsa da ona hasar verip vermediğinizden iyice muhakkak almak istiyorsunuz Bir telefon ile Türkiye ’nin her yerinden ulaşabileceğiniz kuşkularınızı giderecek ve bir zehirlenme derhal size atılacak doğru adımları söyleyecek ‘Zehir Danışma Hattı ’ından dile getirmek istiyorum
Evimizdeki her maddenin yanlış tatbik sonucu zehir özelliği gösterebileceğini göz önüne alırsak çocuklarımızı bunlardan uzaktan tutmanın ne kadar baskı olduğunu ve bu konuda önlemler almamız gerektiğini rahatlıkla görebiliriz Ara Sıra anne baba ne değin dikkatli olursa olsun çocuğun bu maddelere ulaşması an meselesidir Zehir Danışma Hattı herhangi bir zehirlenme durumunda 24 saat hizmet veren ve birçok yaşam kurtarmış bir merkezdir Ivedi servislerde çalışan hekimlerin de sık sık başvurduğu bu numara 16 yıldır kesintisiz hizmet vermektedir *

Acele Durum Telefonları ile ilgili verdiğiniz bilgiler çok önemli ve faydalı. Acil durumlarda ne yapılması gerektiği konusunda bilinçlenmek ve gerekli tedbirleri almak gerçekten hayati önem taşıyor. Telefonun yanında görünür bir yerde 112 Acil Yardım telefon numarasını bulundurmak, sağlık sorunlarına karşı hazırlıklı olmak ve ilk yardım bilgilerini öğrenmek hayati bir durumda çok değerli olabilir.

Sağlık kontrolleri ile ilgili belgeleri saklamak, sağlık durumu çantası bulundurmak, kronik bir hastalığınız varsa gerekli bilgileri yakınlarınıza ve taşıyabileceğiniz yerlerde bildirmek çok kritik detaylardır. İlkyardım kurallarını bilmek ve düzenlenen kurslara katılmak da acil durumlarda hızlı ve etkili müdahalede bulunmanızı sağlayacaktır. Ayrıca, ivedi hizmetlere yapılan yalan yanlış ihbarların ciddi sorunlara yol açabileceği de unutulmamalıdır.

Bebeğinizi zehirlediğinizi düşündüğünüz bir durumda panik yapmadan sakin kalarak 'Zehir Danışma Hattı'ndan destek almak son derece önemli. Her türlü zehirlenme durumunda hizmet veren bu hat, uzmanlar tarafından doğru adımları size yönlendirecek ve gereken yardımı sağlayacaktır.

Evimizde bulunan maddelerin zehir özelliği taşıyabileceği gerçeği göz önünde bulundurularak çocuklarımızın bu maddelere ulaşmasını engellemek için gerekli önlemleri almak da büyük bir önem arz ediyor. Zehir Danışma Hattı, zehirlenme durumlarında hızlıca ulaşabileceğiniz ve size gerekli talimatları verebilecek bir destek noktasıdır. Unutulmamalıdır ki, tedbirli olmak ve bilinçli hareket etmek acil durumlarda hayat kurtarabilir.

Geri