AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acil Durum Ekibi Kuruluşu Ve Görevleri

haberci

Yeni Üye
Ivedi Durum ekibi kuruluşu
Acele durumu ekibinin görevleri
Ekiplerin Kuruluşu: Ulusal Eğitim Müdürlüğünce aşağıdaki ekipler oluşturulmuş olup, EKA‘da mevcuttur
a) Söndürme ekibi,
b) Kurtarma ekibi,
c) Koruma ekibi,
d) Birincil yardım ekibi
Sivil Savunma Servisleri yerleşmiş olan okullarda; laf konusu ekiplerin görevleri, bu servislerce yürütülür Her ekipte bir ekip başı bulunur Ekip başı, bununla beraber iç düzenlemeyi uygulamakla görevli amirin yardımcısıdır *

Acele Durum Ekibi Kuruluşu ve Görevleri

Acele Durum Ekibinin kuruluşu önemli bir adımdır ve doğru ekipler oluşturularak acil durumlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilebilir. Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ekipler şunlardır:

a) Söndürme Ekibi: Yangın gibi olaylara karşı hızlı müdahalede bulunmak amacıyla oluşturulan ekiptir. Yangın söndürme ekipmanlarını kullanma eğitimine sahip personellerden oluşur.

b) Kurtarma Ekibi: Acil durumlar sonucu mahsur kalan veya yardıma ihtiyaç duyan kişileri kurtarmak için oluşturulan ekiptir. İlk yardım ve kurtarma tekniklerine hakim personellerden oluşur.

c) Koruma Ekibi: Acil durumlar sırasında okulun çevresinin güvenliğini sağlamakla görevli ekiptir. Öğrenci ve personelin güvenliğini korumak için gerekli önlemleri alırlar.

d) Birincil Yardım Ekibi: Acil durumlar sırasında yaralılara ilk müdahaleyi yapmak üzere oluşturulan ekiptir. Temel ilk yardım bilgisine sahip personellerden oluşur ve yaralıların durumunu değerlendirerek gereken tedbirleri alırlar.

Sivil Savunma Servisleri bulunan okullarda, söz konusu ekiplerin görevleri genellikle bu servisler tarafından yürütülür. Her bir ekipte mutlaka bir ekip başı bulunur ve bu kişi, ekibin iç düzenini sağlamak ve koordinasyonu yönetmekle görevlidir. Ekip başı, acil durumlar için planların uygulanmasında liderlik rolünü üstlenir ve ekibin etkin bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu ekiplerin düzenli olarak eğitim alması ve acil durum senaryoları üzerinde çalışması da oldukça önemlidir. Bu sayede okulda meydana gelebilecek acil durumlara karşı hazırlıklı olunabilir ve etkili bir müdahale gerçekleştirilebilir.

Geri