AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acil Durum Afet Yonetimi neden ust ogrenim sayilmiyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Acil Durum Afet Yönetimi neden üst öğrenim sayılmıyor?​

Ön lisans programında sağlık ile ilgili dersler olmadığından, Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans mezunlarının sağlık teknikeri unvanı almalarının ve Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programının sağlık hizmetleri sınıfında çalışanlar için üst öğrenim sayılmasının uygun olmadığına karar verilmiştir.

Acil Durum ve Afet Yönetimi lisans üst öğrenim sayılır mı?​

YÖK’ten, Acil Durum Ve Afet Yönetimi İle Sosyal Hizmet Mezunları İçin ‘Üst Öğrenim’ Sayılmaz Kararı – Memurlar.Net.

Yüksek Lisans üst öğrenim sayılır mı?​

Yüksek Lisans üst öğrenim sayılır mı?
Sağlık Kurumları işletmeciliği yüksek lisans programı, işletme lisans programının, Işletme lisans programı Hastane Yönetimi ve Organizasyon önlisans programının üst öğrenimi sayılır; ancak, Hastane Yönetimi ve Organizasyon önlisans programı Hemşirelik ortaöğretim programının üst öğrenimi değildir.

Sosyal Hizmetler lisans üst öğrenim mi?​

Sosyal Hizmetler lisans üst öğrenim mi?
YÖK yaptığı açıklamayla, acil yardım ve afet yönetimi, sağlık yönetimi, sosyal hizmet, biyoloji, besleme ve diyetetik, gerontoloji, ebelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, ergoterapi, hemşirelik, odyoloji, dil ve konuşma terapisi ve perfüzyon bölümlerinin sağlığın bir üst öğrenimi sayıldığını bildirdi.

Iş sağlığı ve güvenliği üst öğrenim mi?​

Not: İş sağlığı ve Güvenliği ön lisans bölümü üst öğrenim sayılırken, lisans tamamlamada da yer alan iş sağlığı ve güvenliği lisans bölümü ise üst öğrenim sayılmamıştır.

Sağlıkta hangi bölümler üst öğrenim sayılıyor?​

13.04.2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında lisans tamamlama yapanların bitirdikleri bölümlerin üst öğrenim olup olamayacağı hususu değerlendirilmiş ve Sağlık Yönetimi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sosyal Hizmet, Biyoloji, Besleme ve Diyetetik, Gerontoloji, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon.

Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans üst öğrenim sayılır mı?​

Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans üst öğrenim sayılır mı?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Sağlık Kurumları Yönetimi/Sağlık Kurumları İşletmeciliği yüksek lisans Programlarının “Sağlık Memurluğu” lisans programı için bir üst öğrenim sayılamayacağına karar verdi.

Mesleki üst öğrenimden ne anlaşılmalıdır?​

Mesleki üst öğrenimden ne anlaşılmalıdır?
Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığına verdiği görüşte bitirilen üst öğrenimin sadece sağlık veya teknik hizmetleri sınıfına atanmayı sağlamasının yeterli olduğunu belirtmiştir.

Sağlık alanında lisans tamamlama hangi bölümler?​

Lisans tamamlama lisans tamamlama bölümleri ise acil yardım ve afet yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık yönetimi, sosyal hizmet, insan kaynakları yönetimi, biyoloji, kimya, hemşirelik, odyoloji, fizik, çocuk gelişimi şeklinde açıklandı.

Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans nasıl yapılır?​

Sağlık Yönetimi Bilim Dalı’nda Tezli Yüksek Lisans yapmak isteyen öğrencilerin en az 4 yıllık lisans eğitimini başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir. Yüksek lisans programına, mülakat yapılarak öğrenci alınır.

Özel hizmet tazminatı kimlere verilir?​

Özel hizmet tazminatı kimlere verilir?
Ek özel hizmet tazminatı ödenmesini gerektiren yerlerde fiilen çalışan Teknik Hizmetler Sınıfı personeline, bu yerlerde fiilen görev yaptıkları günler karşılığında, üçer aylık dönemler sonunda hesaplanan tutarda tazminat ödemesi yapılmaktadır.

Mühendislik mezunu teknisyen olabilir mi?​

Mühendislik mezunu teknisyen olabilir mi?
Başka bir ifadeyle mühendislik fakültesi mezunlarının tekniker unvanını kullanması ve unvan değişikliği yoluyla tekniker kadrosuna atanması mümkün değildir. Diğer taraftan, 657 sayılı Kanunun 71. maddesinde farklı hizmet sınıfları kapsamındaki kadrolara atamaya ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir.

Sağlık alanında lisans tamamlama kimler başvurabilir?​

YÖK tarafından belirlenen sağlık ön lisans programlarından 19 Kasım 2014 tarihinden önce mezun olan adaylar, 2021 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilecek. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programı’na ilişkin başvuru ve tercih işlemleri, 31 Ağustos saat 15.30’da başlayacak ve 06 Eylül …

AÖF lisans Tamamlama hangi bölümler var?​

Fakültenizde hangi lisans tamamlama programları var?
- Acil Yardım ve Afet Yönetimi.
- İş Sağlığı ve Güvenliği.
- Sağlık Yönetimi.
- Sosyal Hizmet.

Sağlık yönetimi hangi bölümde yüksek lisans yapabilir?​

Sağlık yönetimi hangi bölümde yüksek lisans yapabilir?
Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek lisans programına temel olarak sağlık yönetimi bölümü veya ebelik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, beslenme ve diyetetik, acil yardım ve afet yönetimi, odyoloji, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümleri ve iibf bölümleri veya tıp fakültesi mezunları kabul edilecektir.
 
Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans mezunlarının sağlık teknikeri unvanı almalarının ve Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programının sağlık hizmetleri sınıfında çalışanlar için üst öğrenim sayılmamasının sebebi, programın sağlık ile ilgili dersler içermemesidir.

Yüksek Lisans düzeyinde ise Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans programı, Sağlık Memurluğu lisans programı için üst öğrenim olarak kabul edilmemektedir. Yani, bu programı bitirenler Sağlık Memuru unvanı alamazlar.

Sosyal Hizmetler lisans programı ise üst öğrenim olarak kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra, sağlıkta lisans tamamlama yapmak isteyenler için önerilen bölümler arasında Acil Yardım ve Afet Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet, İnsan Kaynakları Yönetimi, Biyoloji, Kimya, Hemşirelik, Odyoloji, Fizik ve Çocuk Gelişimi gibi alanlar bulunmaktadır.

Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans programına başvurabilmek için en az 4 yıllık lisans eğitimini başarıyla tamamlamış olmak gerekmektedir. Programa kabul için mülakat yapılmaktadır.

Özel hizmet tazminatı ise Teknik Hizmetler Sınıfı personeline, belirli şartları sağladıklarında verilmektedir.

Son olarak, Mühendislik mezunlarının teknisyen unvanını alması ve teknisyen kadrosuna atanması mümkün değildir. Bu durum, farklı hizmet sınıfları arasında atama usul ve esasları belirleyen 657 sayılı Kanunun 71. maddesinde açıkça düzenlenmiştir.
 

Similar threads

Geri
Üst