AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Acil bir durumda telefonla 911 i arayarak yardim istiyorsaniz hangi ulkede siniz demektir?

Editör

Yeni Üye

Acil bir durumda telefonla 911 i arayarak yardım istiyorsanız hangi ülkede siniz demektir?​

Batı ülkelerinde, emniyet, sağlık ve yangın gibi acil yardım hizmetleri tek merkezden koordine edilmekte olup, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde 112, Amerika’da 911 numarası acil yardım hattı olarak kullanılmaktadır.

911 ne işe yarar?​

Ne de olsa 911, Amerika’nın kendi içinde acil yardım hattı. 911’i arıyorsun sana polis mi doktor mu ne lazımsa hemen yönlendiriyorlar.

911 ucretli mi?​

911 ucretli mi?
Sahil güvenlik – 118; Acil durum bilgi hattı – # 7119 (ücretsiz), # 9110 (ücretli). 911, 110a yöneltilir.

911 ne zaman kuruldu?​

911 Arama Kurtarma Derneği
Slogan | Her zaman yanınızdayız
Kuruluş | 1999
Tür | Sivil toplum örgütü
Yasal statü | Kamu yararına çalışan dernek
Üyeler | 1500

911 acil numara hangi ülkenin?​

Batı ülkelerinde emniyet, sağlık ve yangın gibi acil yardım hizmetleri tek merkezden koordine edilmekte olup Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde 112 Amerika’da 911 numarası acil yardım hattı olarak kullanılmaktadır.

000 telefon numarası nedir?​

000 telefon numarası nedir?
Acil bir durumda polis, itfaiye ya da ambulans ile ilişki kurmak amacıyla, Avustralya’daki herhangi bir telefondan Triple Zero (000) numarasını arayın. Aramalar ücretsizdir.

177 Hangi numaraya ait?​

177 numarası yangın ve ihbar hattıdır.

120 nerenin telefonu?​

Telefon yoluyla 120 kısa numarası aranarak BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne (Tüketici İletişim Merkezi) yapılan ihbar kaydının iptali de yine aynı Merkez aranarak sağlanabilmektedir.

911 sistemi nedir?​

911 sistemi nedir?
9-1-1, Kuzey Amerika Numaralandırma Planı (NANP) için acil telefon numarası. Bu telefon numarası sadece acil durumlarda kullanılır, diğer hallerde kullanımı (acil olmayan durumlar ve telefon şakası dahil) suç teşkil edebilir. Türkiye’de ayrıca 911 Arama Kurtarma Derneği kurulmuştur.

911 ABD nedir?​

911 nasıl ortaya çıktı?​

1963 yılında görücüye çıkan Porsche 911’in temelleri, 1957-58 yılları arasında atıldı. O zamanlarda satılmakta olan Porsche 356’nın yerine geçmesi planlanan 911 için Ferry Porsche’un tasarım direktifleri netti: 356 ile benzer boyutlarda, ama tekerlek boşluğu için 20 cm daha fazla uzunluk.

911 türkiyede çalışıyor mu?​

911 türkiyede çalışıyor mu?
Türkiye’nin her yerinden ulaşılabilecek 444 0 911 numaralı telefon sayesinde, bölgeye en yakın, uygun donanım ve personele sahip ambulans olay yerine yönlendirilecek ve yardıma ihtiyacı olan kişiye en kısa sürede ilk müdahale yapılabilecek.

Acil bir durumda telefonla 911'i arayarak yardım istediğinizde hangi ülkede olduğunuzu merak ediyorsanız; bu durumda Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğunuzu anlayabiliriz. 911, Amerika Birleşik Devletleri'nde acil yardım hattı olarak kullanılmaktadır.

Acil durum numaralarının ücretliliği konusunda; genellikle acil durum numaraları ücretsizdir. Örneğin, Avustralya'da 000 numarası ücretsiz olarak aranabilirken, Amerika Birleşik Devletleri'nde 911 numarası da genellikle ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

911 acil numarası hakkında bilgi vermek gerekirse, 911 Kuzey Amerika Numaralandırma Planı'nda yer alan acil telefon numarasıdır. Bu numara sadece acil durumlar için kullanılmalıdır ve diğer durumlarda kullanımı suç teşkil edebilir. Türkiye'de de bu nedenle 911 Arama Kurtarma Derneği kurulmuştur.

Son olarak, Türkiye'de 911 numarasıyla çalışan bir sistem bulunmamaktadır. Ancak Türkiye'nin her yerinden ulaşılabilecek 444 0 911 numaralı telefonla acil durumlarda yardım alabilirsiniz. Bu numara sayesinde en kısa sürede uygun donanıma sahip ambulans olay yerine yönlendirilerek ilk müdahale yapılabilmektedir.

Geri